maandag 26 januari 2015

Overbezorgd?

Eén van de leukste vakken op school vind dochter gym. Helaas voor haar zat dat er niet in met haar pijnlijke pols. Vorige week zat er in de genezing van haar pols vooruitgang. Ze is weer dingen zelf gaan doen, en vorige week maandag liet ze me heel enthousiast zien dat ze haar gips van haar arm kon schuiven. Dat was makkelijk, dan kon ze haar gips met gym af doen en toch mee doen. Dat leek mij niet zo'n goed plan, en de invaljuf gelukkig ook niet. Nu heeft dochter 2 keer gym per week. In de eerste week had ik al tegen de juf van woensdag gezegd dat ze niet mee mag gymen zolang ze gips heeft, dat was in ieder geval mijn gevoel. De juf van woensdag vond mij overbezorgd, en liet dochter vorige week toch meedoen met gym. Toen ik dat hoorde was mijn eerste reactie naar de juf gaan en haar mijn mening geven. Nadat ik tot 10 had geteld heb ik dat niet gedaan, er had immers niemand gezegd dat het niet mocht, alleen dat het gips niet naar mocht worden. 'S middags moesten we toch naar het ziekenhuis, dan kon ik het navragen hoe het zat. En wat bleek, ik was niet overbezorgd, ik had gelijk! Donderdagochtend heb ik dat ook tegen de juf gezegd. Aan haar gezicht kon ik zien dat ze me nog steeds een overbezorgde doos vond, maar als de arts heeft gezegd..,

Vanmorgen heb ik het ook maar tegen de andere juf gezegd dat ze echt nog niet mee mag doen. Deze juf reageerde verbaasd, zoveel kwaad kon het toch niet? (Zucht...) Uiteindelijk is uit het gesprek gekomen dat ze in de andere groep 5 gaat werken terwijl de klas naar gym is. Maar dochter moet zelf de juf helpen herinneren. Pardon? Nu leek het me niet zo verstandig met de juf te gaan kibbelen waar kinderen bij staan. Ik hoor het vanmiddag wel. 
Diep in mijn hart denk ik er wel het mijne van.

8 opmerkingen:

 1. Wat voor een dozen zijn die juffen zeg. Gips betekend gewoon dat je ledemaat rust moet hebben. Absolute rust, anders was er wel een zwachtel omgegaan. Verder is dat gips ook nog eens een risico voor de andere leerlingen: oeps, even een tik met het gips van X-je gekregen en nu een gebroken neus.
  Want je coordinatie en controle verandert ook met gips.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De kwaliteit van de juffen is echt beneden peil zeg, wat een dozen.
  En het nare is dat jij dan overbezorgd genoemd wordt...idioot gewoon.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij wordt er per situatie anders geadviseerd door artsen. Mijn neefjes hebben beiden ook een gipsen arm gehad. Daar mochten ze gewoon mee gymmen. Gewoon mee doen wat ze wel konden. Was geen probleem. Kan mij dan voor stellen dat juffen het ook niet altijd weten. Misschien hebben ze eerder wel kinderen in de klas gehad met gips die wel mee mochten doen. Ze hadden wel beter hierover met je kunnen communiceren. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als jij zegt dat jouw dochter om welke reden dan ook niet mag gymmen, buitenspelen, traktaties mag eten.. Dan hebben de juffen en meesters er zorgvuldig naar te handelen.
  Ooit gehoord van de juf die werd ontslagen wegens het voeren van pindakaas aan een jongetje met pinda allergie.
  Ik ben hypermobiel. Bepaalde dingen mocht ik niet doen als kind. Mijn meester vond dat ik mee moest doen.. Drie maanden thuisgelegen. Mijn ouders woest. Mijn vader heeft de directeur meegenomen naar de specialist, die heeft nogmaals uitgelegd hoe, wat en waarom..daarna de afspraak gemaakt dat ik bi de directeur zou gaan zitten bij de dingen die ik niet mocht doen. Best een toffe gast was dat, in voor een geintje, lekker muziekje erbij, iets te drinken en koek..

  Ik zou zeker de dames hierop aanspreken. Je kind zal lactose intolerant zijn, of allergisch voor het een of ander. Ze hebben de gezondheid van jouw kindje gevaar gebracht...

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zooo dat is de omgekeerde wereld, dat kan toch niet een kind moet een juf helpen herinneren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wees duidelijk en voel je zeker niet de overbezorgde moeder. Ze hebben te luisteren en te handelen volgens doktersvoorschrift.
  Af en toe kom je juffen tegen die het beter weten dan ouders.
  Ook kom je juffen tegen die je kind absoluuut niet 'kennen'. Dan kun je een vraag verwachten als: "Hoe gaat het met je kind?". Ooit direct de vraag terug gesteld met een 10 minuten gesprek. De juf wist niets te vertellen. Hoe triest is dat?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als het over het welzijn van mijn dochter gaat kan ik het wel hebben om als overbezorgde moeder bestempeld te worden. Qua onderwijs zijn de juffen heel betrokken, en ze hebben een methode gevonden om mijn dochter iets te leren. Het afgelopen half jaar heeft ze meer geleerd dan in de vier jaar daarvoor.
   Ik heb tegen allebei de juffen gezegd dat ze niet mee mag gymen. Overbezorgd of niet, ik ben nog steeds haar moeder. Ze hadden me best iets serieuzer mogen nemen. Vandaag is ze op school gebleven gelukkig.

   Verwijderen
 7. Een lastig vraagstuk zeg! Eigenlijk vind ik dat de juf naar de moeder moet luisteren. Ik zou het irritant vinden als ze me gewoon negeerden. Anderzijds is je invloed als moeder binnen de school blijkbaar beperkt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen