zondag 15 februari 2015

Valentijnsdag

Gister is dochter naar een valentijnsdisco geweest in het wijkcentrum. Ik had dochter haar mobiel meegegeven voor het geval dat ze eerder naar huis wou komen. Halverwege kreeg ik smsjes van haar dat het heel erg leuk was. En bij thuiskomst had ze een roos voor mij meegenomen. Heel erg lief.

Ik heb eigenlijk helemaal niets met 'verplichte' dagen. Ik doe er ook niet meer aan. Want waarom moet iedereen met een verjaardag gezellig langskomen en de rest van het jaar hoor of zie je ze niet. Of met kerstmis gezellig op de bank en daarna jezelf helemaal volvreten, ook nog steeds gezellig, terwijl er zoveel frustratie is dat de bom elk jaar wel een keer ontploft (dat is zo in mijn familie). Ik vier die dagen wel, maar dan op mijn manier.

Valentijnsdag en moederdag zijn 2 dagen die ik niet vier. Moederdag vind ik voor mij onnodig. Elke dag dat ik moeder mag zijn van zo'n lief en speciaal kind is al een ontzettend groot cadeau. Meerdere keren per week komt ze uit school met een tekening of een zelfgemaakte kaart waarin staat dat ze van me houdt. Dat vind ik veel mooier dan dat ze het speciaal en alleen voor moederdag zou doen, gewoon omdat het hoort. Met Moederdag geef ik altijd haar een cadeautje, omdat zij degene is die mij moeder maakt!

2 opmerkingen:

  1. Mooi gebaar naar je dochter toe!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lief dat jij wat aan dochter geeft. Ik ben ook niet zo van dat soort dagen, maar dit idee vind ik zo leuk, dat ga ik dit jaar ook doen.

    BeantwoordenVerwijderen