donderdag 19 maart 2015

Filmavond

Elk jaar houdt het vrouwenblad van de EO een lady's night in de bioscoop, waar ze een inspirerende film laten zien. Gister was de derde keer dat ik meeging. De eerste film die ik zag vond ik ontzettend mooi, maar veel kon ik er daarna niet mee.
Vorig jaar was het een film over de tweede wereld oorlog in polen, over een vrouw die samen met de hulp van anderen 2500 joodse kinderen redde. Die film heeft heel veel indruk op mij gemaakt. Dagen na de film bleef ik het gevoel houden dat ik ook wat wou doen. Tuurlijk, het is nu een hele andere tijd. Maar er zijn nog steeds heel veel mensen in bittere armoede. Armoede die heel veel an ons zich niet kunnen voorstellen, ik ook niet. Ik wist al langer dat dochter en ik het heel goed hebben: we hebben een droog en warm huis, we hebben kleren in de kast, en we hebben ook elke dag te eten.
Ik ben gaan uitzoeken hoe ik die mensen kon helpen. Ik kwam bij zending over grenzen uit. Via hen sponsor ik een kind, dat kind krijgt elke dag een maaltijd, kleren, en ze kan naar school, om zo een betere toekomst te krijgen. Ook sponsor ik een gezin. De ouders leren lezen, de kinderen gaan naar school en het gezin krijgt eten. Zo krijgt ook dat gezin uiteindelijk een betere toekomst.

Gister werd er een film vertoond over een kamp in Amerika, waar verwaarloosde en/of misbruikte kinderen een week echt kind kunnen zijn. Een hele mooie, maar ook heftige film. Want dat kinderen zoveel leed kan worden aangedaan, onvoorstelbaar. Ik wil er wel iets mee doen, maar wat precies weet ik nog niet.

1 opmerking:

  1. Je doet nu even genoeg. Nu eerst jezelf helpen. Dan kan je straks dubbel zoveel anderen helpen.

    BeantwoordenVerwijderen