dinsdag 10 maart 2015

Motivatiedoosjes

Mijn dochter heeft sinds de kleuterklas al moeite met school. Ze vind school heel leuk, maar er iets van snappen lukte niet. Ik heb daar naar haar toe nooit een punt van gemaakt. Zolang ze maar haar best deed was het niet erg dat ze er minder goed in was. Vorig schooljaar had ze een nieuwe juf (op haar school houden kinderen 3 jaar dezelfde juf/meester), en die vond dat er iets niet klopte. Want dochter deed ontzettend haar best. En ze wou het ontzettend graag goed doen. Ze is onderzocht, en daar zijn haar leerproblemen mee aan het licht gekomen. Het gaat nu een stuk beter, ze heeft een andere manier van leren gekregen. Echt maatwerk, want het is voor haar juffen constant zoeken naar wat ze kan, en niet volgens het boekje.

Om haar thuis in de vakantie een beetje gemotiveerd te houden ook wat aan school te doen, had ik de vorige zomervakantie motivatie doosjes gemaakt. Bij elke envelop met huiswerk hoorde een doosje met een beloning. Dat kon zijn een kleurboekje, klei, stiften, maar ook een ijsje halen, of een keer zwemmen. Dingen die ze normaal ook zou mogen doen of krijgen, alleen wat anders verpakt.

Dochter kwam gister met de vraag of ze dit jaar weer die doosjes mag gebruiken, ze vond ze heel leuk. Dat maakt mij ook blij. Ze ziet er niet tegenop om in haar vakantie weer schoolwerk te moeten doen.

6 opmerkingen:

 1. dat is dan super voor, ik weet hoe het is om niet goed te kunnen leren ,maar je dochter en jij gaan daar goed mee om ze hoeft nooit bang te zijn dat haar mama haar niet goed genoeg vind en dat stimuleert haar weer om door te gaan , wees maar trots op jezelf en haar groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig dat je op deze manier kunt samenwerken met de leerkrachten op school. Uit ervaring weet ik dat de leerkrachten nog te vaak tegen een muur aanlopen als ze medewerking van ouders nodig hebben om iets te kunnen bereiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En ook vooral andersom, school die niets wil, niets probeert, alleen het standaard werk aanbieden. En de schuld volledig in de schoenen van de leerling en de ouders probeert te schuiven.

   Verwijderen
 3. Oh, wat fijn om te lezen dat school er goed mee omspringt. En dat zij er goed op reageert.
  Suzanne

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een goed idee zeg, die ga ik ook toepassen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een aardige oplossing om je dochter gemotiveerd te houden. Een goed idee voor moeders en vaders die in dezelfde situatie zitten.
  Fijn, dat je dochter op een school zit die aandacht heeft voor kinderen met leerproblemen.

  BeantwoordenVerwijderen