zondag 19 april 2015

Een nieuwe telefoon

Helaas heeft de rijst niet gewerkt, en is mijn telefoon definitief overleden. Ik heb een paar dagen de telefoon van dochter gebruikt.
Omdat ik dit weekend moet werken, en dochter gedeeltelijk bij de buren, gedeeltelijk thuis was, wil ik dat ze contact met mij houdt. Daarvoor is het wel handig als ze haar telefoon heeft.

Ik ben vrijdag naar de media markt gegaan, mezelf voorgenomen niet meer dan 30 euro aan een nieuwe telefoon uitgegeven. Mijn oude telefoon was een paar jaar geleden 25 euro. Ik ben niet heel kieskeurig, maar hij moest wel simlockvrij zijn.

Veel telefoons in die prijsklasse waren er niet. Maar in een bak lagen allemaal toestellen voor 15 euro per stuk. En simlockvrij. Ideaal. Ik heb twee dezelfde toestellen meegenomen. Mocht de oplader of batterij slecht worden, heb ik vervanging.

Toen ik gister thuis was, kwam dochter haar smartfone laten zien. Hij was op de grond gevallen, en er zat een flinke barst in het scherm.
Ik weet meteen weer waarom ik van goedkope telefoons hou. Ze kunnen vallen zonder meteen kapot te zijn, en mochten ze kapot zijn, is het vervangen niet zo erg.

Ik ben blij met mijn nieuwe telefoon, hij doet het prima. En dat hij geen camera of internet heeft, vind ik prima. Ik hoef niet 24 uur per dag online te zijn.

10 opmerkingen:

 1. Fijn he die goedkope telefoontjes. Voor mij hoeven die fratsen op een telefoon ook niet, maar dat is geloof ik ook door mijn leeftijd. Ik ben nog uit de tijd dat een telefoon voor telefoneren is. ;-)
  Slim om er meteen twee te kopen!

  Groet, Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dochter van 8 een smartfone ?, en jij koopt voor je zelf wel goedkope telefoons wie heeft die van je dochter betaald.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is de oude smartfone van mijn broertje, het ding deed het al niet heel goed meer, we hebben hem gratis gekregen.

   Verwijderen
 3. Een scherm is vaak wel te vervangen. Zijn winkels die er in gespecialiseerd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat je het belangrijk vindt contact met je dochter te (kunnen) houden als je niet thuis bent begrijp ik. 'n Kind van 8 met een smartfoon begrijp ik niet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op die smartfoon staat haar spelletje. Er zit geen simkaart in, en na een half uur spelen is de batterij leeg en mag ze de andere dag weer. Een computer of laptop hebben we niet, en TV kijken doet ze amper. Dus dat half uurtje vind ik prima

   Verwijderen
 5. toch is een smart phone handiger, vind ik nu, ik heb er één gekocht via een facebook groep voor een klein bedrag, maar ik kan nu wel whats appen en dat is thuis met wifi omgeving gratis, je kunt zelf gratis bellen. Ik ga dus voor een eenvoudige smartphone met een sim only abonnement van €3 ben ik goed uit
  liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke blog met een hoop zinvolle informatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede blog met interessante informatie.

  BeantwoordenVerwijderen