dinsdag 14 april 2015

Gratis broodjes

Gister in de supermarkt had ik verschillende dingen nodig. Ik wil me nog steeds aan de €2,50 vasthouden, ik merk wel dat ik heel anders tegen producten aan kijk, in ieder geval tegen de prijs.

Bij de binnenkomst zag ik dat mijn lievelingsbroodjes, mini stolletjes, voor de helft van het geld waren. Ik weet het, die dingen zijn absoluut niet gezond, maar wel heel erg lekker. Het leverde bij mij wel een dilemma momentje op. Want dat broodje stond niet op het programma.

In de supermarkt gebruik ik altijd een handscanner, zo kan ik alles meteen in mijn tas doen, en ook de totaalprijs in de gaten houden. Het broodje heb ik in mijn hand onder voorbehoud meegenomen. Eerst kijken hoever ik met mijn budget kwam.

Nadat ik de melk, bloem en het schooldrinken had gescand zag ik dat er nog voldoende ruimte was om het stolletje te nemen, hij kostte nu 38 cent. Voor dochter had ik een bakje vla die ze graag eet voor 35 cent gevonden. Zo hadden we allebei iets lekkers.

Bij het afrekenen merkte ik dat ik 40 cent minder hoefde te betalen dan op de scanner stond. Toen ik de bon na keek zag ik dat die 37 cent van het broodje er inderdaad af was gegaan, maar ook nog een keer 40 cent voor hetzelfde broodje. Zo kreeg ik 2 cent toe op het broodje.

Onderweg naar huis vond ik een bierflesje met statiegeld, die heb ik later met dochter samen ingeleverd. Ook toen lagen er nog veel van die afgeprijsde broodjes. Ik heb er nog zeven meegenomen, samen met een pak pennywafels. Doordat ik in totaal 14 cent toe kreeg op de broodjes waren de wafels nu 20 cent.

De broodjes zijn nog wel een paar dagen goed, en ik weet dat mijn ouders ook gek zijn op die dingen. Ik ga morgen een paar naar ze toe brengen.

De dubbele korting is een fout geweest van de supermarkt. Ik heb ze er al vaker op gewezen dat er dubbel korting wordt gegeven. Daar ben ik mee gestopt, het haalt niks uit. Ik maak er nu dankbaar gebruik van. Eerlijk? Vast niet.

2 opmerkingen: