dinsdag 7 april 2015

Uitdaging

Het boek wat ik had besteld van Kath Kelly, heb ik in het hotel bijna in één keer uitgelezen. Het ius één van de weinige boeken waarvan ik het niet zonde vind dat ik de volledige prijs heb betaald.
Ik heb het met dochter gehad over mijn plan om van 2,50 per dag aan boodschappen te gaan leven. Dochter vind het een leuk idee. Ik denk dat het haalbaar moet kunnen zijn. We zijn maar met ons tweeën.

Als het een dag niet lukt is er niks aan de hand, dan kunnen we gewoon de volledige 5 euro van nu gebruiken. Maar elke dag dat het wel lukt, besparen we 2,50. Door dat geld te sparen komen de magnetron, de nieuwe televisie en een stapelbed voor dochter ook dichterbij.

Gister kwamen we op de terugreis over station Zwolle. Dochter vind de ijsjes die je daar kan halen erg lekker. Van de prijs schrok ze heel erg. 3,75 voor een kleintje. Dan zou er geen geld meer overblijven voor de boodschappen. Van haar eigen geld betalen vond ze zonde, dan had ze nog maar 4 euro om mee naar huis te nemen. Ze kwam tot de conclusie dat ze dan beter een lekker ijsje bij de ijszaak kan halen, die kost 1 euro.

Ik vind het niet erg om dochter hierin te betrekken. Ik kan nog een hoop leren, en alles wat dochter leert is mooi meegenomen voor haar toekomst. Zolang het maar gezond blijft. Komende week ga ik bijhouden wat ik koop. Ik heb er zin in!

5 opmerkingen:

 1. Zolang het geen heilig moeten is die € 2,50 per dag, kun je het allicht proberen. Al lijkt het mij niet veel, want verse groente, fruit en brood zijn niet echt goedkoop.
  Succes in ieder geval en fijn dat je weer uitgerust bent en het zo leuk gehad hebt de afgelopen dagen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat wordt een heel project. 2,50 lijkt niet heel veel, maar jullie zijn met zijn 2en en brood en fruit zitten meestal in een "grote"verpakking. Je hebt neem ik aan ook wel voorraad zoals rijst en aardappels. Ach dan heb je zomaar een maaltijd. En het is goed voor de lijn want snoepgoed e.d. zit er dan niet meer in. En het is per dag, je hebt niet elke dag wat nodig uit de winkel. Ik zou dan gewoon het weekbedrag in mijn beurs doen en een lijstje maken met weekmenu en dan vanuit daar boodschappen gaan doen. En dan hou je mss ook nog wel geld over aan het einde van de week. Ook al zal dat centenkwestie zijn, weet je mss ook dat je budget naar beneden kan en komt het bed voor je dochter nog sneller:-)
  Wat goed ook van je dochter dat ze dan een goedkoper ijsje haalt.
  Succes in elk geval en ben benieuwd hoe het je afgaat.

  groetjes
  Janneke

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ben wel benieuwd wat je weekmenu is. Ik hoop dat je ook rekening houdt met je dochtertje, zij is nog in de groei en heeft toch veel verse groente en fruit nodig, gaat dat lukken van 2,50 per dag?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vooraf maak ik geen weekmenu. Het lukt me niet om me eraan te houden, dat geeft alleen een hoop negatieve gevoelens naar mezelf toe. Groente is nu nog geen probleem, het goede seizoen komt eraan.
   Fruit is erg goedkoop op de markt, en vandaag mocht ik het overrijpe fruit van mijn werk meenemen, dat zou anders de kliko in gaan. Daar heb ik een smootie van gemaakt als toetje, en morgen bak ik met de overgebleven bananen een bananencake.

   Verwijderen
 4. qua bed, magnetron en TV is tweedehands natuurlijk ook een optie. Of gratis (via facebook weggeefsites, gratisafgehaald.nl etc etc). gewoon net zo kritisch zijn als je zou zijn bij nieuwe spullen. Wie weet heb je het dan nog eerder dan je in eerste instantie dacht. Groetjes Puckie

  BeantwoordenVerwijderen