dinsdag 26 mei 2015

De spreekbeurt van dochter

Vandaag had dochter haar spreekbeurt. Ze heeft haar onderwerp verkleind, twee hele mooie posters gemaakt, één van de bosuil zelf, en één van alle uilen die in Nederland voorkomen.

De tekst hadden we in kleine stukjes opgedeeld, en die kleine stukjes op briefjes geschreven heeft ze één voor één uit haar hoofd geleerd. Telkens als ze een briefje uit haar hoofd kende vertelde ze haar spreekbeurt. Zo werd het elke dag een stukje langer, en bleef het ook goed hangen. Alleen met de laatste twee stukjes had ze wat moeite, daarvoor hadden we op haar spiekbriefje drie woorden geschreven, waardoor ze het zich wel kon herinneren.

Ze heeft voor haar spreekbeurt een 8 gekregen, en is heel erg trots op zichzelf. En terecht, ze heeft er hard voor gewerkt. Alleen voor dat harde werken was ik al heel trots op haar. Maar ik ben ook heel blij dat ze het op school ook goed heeft gedaan.

7 opmerkingen:

 1. Goed nieuws, dat laat zien dat je met een goede voorbereiding heel ver kan komen, ook al gaat het je niet makkelijke af. Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd, goed gedaan ! En zo'n leuk onderwerp, ik hou van uilen !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow, een 8, wat goed! Oefening baart kunst, zeg maar ;-)
  Een goed cijfer krijgen na veel oefenen en hard werken stimuleert veel beter dan wanneer je heel makkelijk kunt leren. Doorzettingsvermogen is meer waard dan alles 'zomaar' goed kunnen!
  Complimenten voor je dochter, helemaal na alle stress.. :-)

  Groetjes, Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat goed! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super! Wat heeft zij, en hebben jullie, het goed gedaan! Een dikke pluim voor jullie beide����

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Super zeg. Daar kan ze heel trots op zijn.

  Groetjes, Tess

  BeantwoordenVerwijderen