vrijdag 5 juni 2015

Leesmoeder af

Al een tijdje ben ik op de school van dochter leesmoeder op woensdag. In eerste instantie om ook mijn steentje bij te dragen, dochter kan ik niet goed helpen met haar schoolwerk, en dat laat ik (in overleg met de juffen) ook aan hun over. Leesmoeder zijn kon ik wel, ik was meestal op de woensdag vrij.

Ik had 3 kinderen. Dochter, en twee jochies. Ik ben het ook echt leuk gaan vinden, elke week had ik dezelfde kinderen, en om hun vorderingen te zien is heel leuk.
Ook één van de jochies die het in het begin vreselijk vond om te komen lezen en bij elk gelezen woord een stukje kleiner werd. Ik hou van positief benaderen, en heb het met hem gehad over de dingen die hij leuk vind. Sindsdien kwam hij elke week met een moppenboek, waar hij, na het lezen, twee moppen uit mocht vertellen.

Helaas heb ik op de woensdag bijna geen vrij meer. Op het werk mochten we een dag aan geven waarop we vrij wilden zijn. Dat moest volgens het cao. Ik heb de woensdag aangegeven, als enige in mijn team.
Bij het uitkomen van het rooster werd al gezegd dat ze zich niet aan die vaste dagen konden houden. En dus heb ik geen vaste vrije dag meer, samen met heel veel anderen.
Daar baal ik wel heel erg van.

Op school heb ik aangegeven geen leesmoeder te kunnen zijn voorlopig. De juf vond het jammer, net als ik.

Ondanks dat ik baal van de gang van zaken, moet ik nog steeds blij zijn met mijn baan zolang ik hem heb, en dat ben ik ook. Wie weet hoe lang nog, het verzorgingshuis wordt steeds leger.

1 opmerking:

  1. Het klinkt alsof je een erg leuke leesmoeder was! Dat jongetje en de school zullen je vast missen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen