donderdag 25 juni 2015

Rooster-ellende

De roosters op mijn werk zijn al jaren een bron van ergenis, niet alleen bij mij. Eigenlijk sinds het cao is veranderd, en er in plaats van twee weken van tevoren, één maand van tevoren bekend moet zijn wanneer er gewerkt moet worden.

Vorig jaar was het heel dramatisch. Enkele dagen voor het ingaan van het nieuwe rooster, was het nog helemaal niet klaar. Elke dag vroeg ik meerdere malen aan degene die het rooster maakte wanneer het kwam, ik moest afspraken plannen met verschillende mensen, die door mij ook niet verder konden. Het vaste antwoord was over een paar uur.

Tot bij mij de bom barstte. Ik was mijn spanningsgrens al een heel stuk voorbij, en ben redelijk tekeer gegaan in het kantoor. Om vervolgens in korte tijd twee flinke paniekaanvallen te krijgen, die er erg inhakken.

Daarna was voor mij echt de maat vol. Ik heb bij mijn teamleider en de verantwoordelijke voor de roosters aangegeven dat ik de volgende keren dat de roosters niet op tijd uit kwamen, ik gewoon mijn afspraken zou maken, en dat ik voor die dagen vrij vroeg. Ik werd vol ongeloof aangekeken, dat waren ze niet gewend van mij.
De keer daarna moesten ze het rooster om mij heen plannen, ik had mijn woord gehouden.

Die roostermaker is nu (gelukkig) weg, en twee collega's hebben die taak op zich genomen. De roosters zijn nog steeds te laat, maar het is wel flink verbeterd.
Maar met de zomervakantie in zicht moest ik de bso-dagen voor dochter doorgeven. Ik heb tot het laatste moment gewacht, maar ik moest de dagen doorgeven, anders is opvang niet gegarandeerd. Teveel opgegeven dagen konden tot morgen 9 uur kosteloos worden geschrapt.

Bij navraag bij de teamleider wanneer het rooster kwam, was het antwoord morgen, of anders maandag.
Ik heb hem mijn probleem uitgelegd, elke dag teveel opvang is 50 euro. Dat is zonde van het geld.

Twee uur later kwam hij naar me toe met een vel papier. Hij had mijn rooster al kloppend gemaakt, nu kon ik ook verder. Ik heb drie bso dagen kunnen annuleren, dat scheelt 150 euro.

Eén ding weet ik wel, ik ben blij met mijn teamleider :-) 

1 opmerking: