vrijdag 10 juli 2015

Het einde van het schooljaar

Vanmiddag krijgt dochter zomervakantie. De hele week zijn we al aan het aftellen hoeveel dagen ze nog in groep 5 zit. Ontzettend trots is ze dat ze niet blijft zitten, en het motiveert haar nog meer.

Bij het einde van het schooljaar hoort ook dat alle werkboeken mee naar huis gaan. Voor dochter een enorme verrassing, ze kreeg allemaal werkboeken mee die aan het begin van het schooljaar zijn ingenomen, ze kreeg toen haar eigen klapper met maatwerk.
Toen het werd ingenomen snapte ze er helemaal niks van. Al die getallenlijnen, waar ze de eerste wel van kon maken, maar bij elke lijn eronder raakte ze de draad kwijt. Nu lukt dat een stuk beter.

De juffen hebben ook werk meegegeven voor in de vakantie. Ik had ze verteld van mijn motivatiedoosjes, en dat vonden ze een heel erg leuk idee. Tot mijn grote verrassing zat er in dochters rugzak een stapel werkboekjes, nog helemaal nieuw, met werk wat dochter nu ook deed. Ik vind het fijn dat de juffen zo meedenken, zo zakt niet alles wat dochter tot nu toe heeft geleerd weg.

Elke dag krijgt ze een bladzijde rekenen of schrijven in de vakantie.  Op naar groep 6!

4 opmerkingen:

 1. Fijn dat je dochter zo goed is gegaan dit schooljaar! Dat is toch altijd prettig.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja ze heeft iedereen verbaasd, vorig jaar was er nog sprake van dat dit schooljaar gebruikt zou worden voor een goede rapportage dat ze komend schooljaar naar het speciaal onderwijs zou mogen, dat was toen beter voor haar. Als ze zo doorgaat mag ze op deze school blijven. Dochter heeft een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Van wie zou ze dat dan hebben. Van MOEDER natuurlijk. Na een dieeptepunt ben jij super bezig toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wow, wat super goed gedaan van je dochter. Gefeliciteerd!
  Mooi om te lezen dat je haar stimuleert, zelfs in de vakantie, maar het leuke vind ik dat jullie er samen plezier van hebben.
  Fijne vakantie!

  Tineke

  BeantwoordenVerwijderen