vrijdag 3 juli 2015

Schoolmusical

Traditiegetrouw, zoals op zoveel scholen, geeft groep 8 aan het einde van het jaar een opvoering. Daar wordt het hele jaar hard aan gewerkt, onder begeleiding van een leerkracht bedenken de kinderen zelf de musical en de liedjes. Het ene jaar pakt dat wat beter uit dan het andere jaar.
Op de dag zelf gaan de groep 8 kinderen die opvoering doen in een echt theater.

In de middag trekt de hele school naar het theater, in de avond zijn de ouders aan de beurt.

Gister was het zover, de dag van de musical. Alleen het weer werkte niet mee, de zon was te warm. Woensdag is besloten dat de onderbouw niet mee zou gaan, de school vond het voor die kleintjes niet verantwoord dat stuk te lopen.
Voor de middenbouw en bovenbouw kregen de ouders een brief. Alle kinderen moesten een flesje water extea meenemen, ingesmeerd op school komen, en als ze hadden een pet of hoed meenemen. En op een briefje moest worden aangegeven of het kind bij het theater opgehaald werd, of alleen naar huis mocht, of dat het mee naar school moest.

Ik had op het briefje aangegeven dat dochter alleen naar huis mocht (lopend). Dat stukje loopt ze bijna elk weekend, en het zou er om hangen dat ik op tijd was om haar op te kunnen halen. Uiteindelijk heb ik het net gered, en is dochter achter op mijn fiets naar huis gegaan.

Op het laatste moment had de school het plan toch weer omgegooid. De kinderen die op de fiets waren zijn onder begeleiding van een aantal leraren en ouders naar het theater gegaan. De kinderen die geen fiets bij zich hadden zijn met auto's daar naartoe gebracht.

Het geeft mij een goed gevoel dat de school (in mijn ogen) geen risico heeft genomen, en het zo heeft aangepakt. Een hele dikke pluim voor de school!

1 opmerking: