zondag 23 augustus 2015

Het nieuwe schooljaar

Morgen is het zover, dan is de vakantie voorbij en begint het nieuwe schooljaar. Dochter gaat naar de bovenbouw.

Ik weet nog toen dochter naar groep 1 ging, ik er enorm tegenop zag. Dochter niet, ze wou ontzettend graag naar de 'grote' school. Op haar school is het gebruikelijk dat de kinderen zoveel mogelijk overblijven als ze (ongeveer) na een half jaar goed gewend zijn en ze de  dag goed kunnen volhouden. Ook gaan de meeste kinderen in het begin halve dagen naar school.
Dochter niet. Toen ik haar om 12 uur kwam ophalen werd ze boos. Waarom mochten de andere kinderen op school eten en zij niet? Bij mijn uitleg dat ze de andere dag weer naar school mocht werd ze nog bozer. Van de juf mocht ze het 's middags ook proberen. De dag daarna is ze ook gaan overblijven.

Ook zo'n mijlpaal was dat ze naar groep drie ging. Haar tussen al die grote kinderen zien lopen, was heel erg wennen. En in één keer werd ze ontzettend groot.

En nu dus groep 6, de bovenbouw. Zoals altijd heeft dochter er heel veel zin in. Ze kijkt uit naar de nieuwe juf, en het feit dat ze weer met haar vriendinnetje uit de onderbouw in de klas komt. Ook het kamp komt nu dichtbij, nog een maand.
Zo groeit niet alleen dochter verder, maar ik ook als moeder. Het geleidelijk aan leren loslaten is nu echt begonnen voor mijn gevoel.

2 opmerkingen:

  1. Geniet er nog maar lekker van. Onze oudste hebben we net naar Leeuwarden gebracht. Die gaat daar op kamers. Het eerste vogeltje is uitgevlogen. Gelukkig nog 2 thuis.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En hoe vindt Dochter het in haar nieuwe klas?

    BeantwoordenVerwijderen