zaterdag 22 augustus 2015

Skeelers

Dochter en buurmeisje spelen graag buiten. Hun favoriete bezigheid is skeeleren. Een tijdje geleden was dochter aan het klagen dat haar skeelers niet meer lekker zaten. Groter konden ze ook niet meer gezet worden.

Voor haar verjaardag heeft ze nieuwe skeelers gekregen. Heel blij was ze er mee. Alleen skeeleren deden de dames nog steeds niet. Toen ik de reden vroeg waarom ze niet meer skeelerden, bleek dat bij buurmeisje ook de skeelers te klein waren geworden.

Dochter heeft nu tijdelijk haar nieuwe skeelers geruild tegen het oude paar van het buurmeisje. Over een tijdje zal ook zij een grotere maat krijgen. En zo kunnen ze toch skeeleren.
Eigenlijk wou dochter haar nieuwe skeelers helemaal aan het buurmeisje geven, maar dat mag niet van mij.

1 opmerking:

  1. Ik lees al een tijdje mee en weet dat je een groot hart heb en je dochter ook. Alleen moet je oppassen dat je / jullie niet teveel geven en té lief bent.

    De skeelers zijn van je dochter, het is lief dat ze die tijdelijk aan het buurmeisje wilt geven en dat zij de oude van haar gebruikt. Maar straks gaat het een paar maanden duren voor het buurmeisje nieuwe krijgt, bv. omdat haar ouders denken, ze kan skeeleren dus nieuwe hoeft ze niet. Weet niet of ze zo denken, maar zou kunnen. En tegen die tijd zijn de nieuwe skeelers van je dochter versleten.

    Het is goed aardig te zijn, aan anderen te denken en dingen te delen, maar nieuwe skeelers tijdelijk ruilen zou voor mij te ver gaan.

    BeantwoordenVerwijderen