zondag 4 oktober 2015

Koopzondag

In de gemeente waar ik woon zijn koopzondagen niet heel standaard. De zondag voor sinterklaas en de zondag voor kerst zijn koopzondagen, en sinds een paar jaar één in de lente en één in de herfst.

Vandaag was het ook weer koopzondag, dit keer in het teken van (gezond) voedsel. Omdat het ook de laatste dag van het seizoen was dat de ijszaak open was, en ik dochter nog steeds een ijsje had beloofd, had ik haar gevraagd of ze me wou komen ophalen van mijn werk. Samen zijn we naar het centrum gewandeld.

Nadat we ons ijsje op hadden zijn we naar de wi.bra gegaan, om thermische handschoenen te kopen. Daar zagen we een tegoedbon liggen voor een portie gratis poffertjes, alleen vandaag geldig. Eigenlijk zaten we allebei al vol van het ijsje. Maar ja, gratis poffertjes. Het zou zonde zijn om die bon niet te gebruiken.

Toen we het centrum verder inliepen, zagen we een moeder met haar dochtertje. We hebben de bon aan haar gegeven, die ze graag aan nam. Dochter en ik hadden al lekker gegeten, en zo konden ook zij iets lekkers eten.

Op de terugweg naar de fiets zag dochter iemand die suikerspinnen maakte. Ze bleken gratis te worden uitgedeeld aan kinderen. Dochter heeft lopen genieten van haar suikerspin.
Deze koopzondag was voor ons een erg geslaagde dag!

2 opmerkingen:

  1. Wat lief van je om de bon weg te geven.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lief dat je de bon voor de poffertjes aan die moeder gaf. Zo heb je meteen een goede daad gedaan. De koopzondag klinkt erg gezellig!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen