zaterdag 31 oktober 2015

Treinkaartjes

Als ik weet dat ik een treinreis ga maken, koop ik graag van die dagkaarten. Vaak zijn die veel goedkoper dan een kaartje bij de NS.

Nu hebben ze weer dagkaarten bij de he.ma, voor 19 euro. Daar heb ik wel even over getwijfeld. Want een enkele reis die we in december gaan maken kost 20 euro. En omdat we op vrijdag heen gaan, en zondag terug, hebben we er twee nodig. En misschien komen ze nog wel ergens, maar dan goedkoper.

Tijdens mijn getwijfel zat ik op hun site te kijken en zag ik dat je bij een he.ma ook een hotdog en frisdrank mag halen. Dochter is gek op allebei. Ik heb twee kaartjes gekocht. Eén voor op de vrijdag, als we dan in Zwolle aankomen heeft ze wat lekkers.

Het andere kaartje bewaar ik voor ons uitje naar den bosch in de kerstvakantie. Dan scheelt het bijna 8 euro op een retourtje, en heeft dochter nog een keer geluk.

Voor de zondag heb ik nog geen kaartje gekocht. Ik hoop dat er nog goedkopere kaarten komen die alleen het weekend geldig zijn. En anders ben ik 1 euro duurder uit. Daar kom ik nog wel overheen.

3 opmerkingen:

  1. Wanneer het tegen het eindtijd van een actie loopt hebben mensen vaak nog een kaart liggen waar ze vanaf willen. Deze kun je dan goedkoper op marktplaats vinden.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een tip wat betreft actie kaarten voor attractieparken is dat in de buurt van een attractiepark mensen vaak door een actie goedkoop kaarten hebben. Als je in de buurt woont maak je er vaak geen gebruik meer van. Zo ben ik enige jaren geleden op vakantie geweest in Zeeland en wilde naar Neeltje Jans. Vooraf kaarten gezocht op marktplaats en als adres mijn vakantieadres ingetoets om daar vanaf te zoeken. Kaarten goedkoper gekocht in dezelfde straat waar we tijdens onze vakantie waren.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij spoordeelweken vind je ook vaak leuk geprijsde uitjes met de trein.

    BeantwoordenVerwijderen