woensdag 28 oktober 2015

Zeeuwse bolussen

Bij de supermarkt verkopen ze regelmatig Zeeuwse bolussen. Ik koop ze alleen als ze bijna op de datum zijn en met 50% korting worden verkocht, dan vind ik ze nog duur genoeg.

Op internet vond ik een goed recept voor de bolussen. Heel moeilijk zag het er niet uit, en de ingrediënten vielen ook mee. Het recept is voor tien bolussen.

Het heeft mij gekost:

  • Bloem                   €0,20 (de duurdere bloem was op)
  • Gist                       €0,17
  • Basterdsuiker    €0,79
  • Ei                          €0,13
  • Melk                     €0,15
  • Roomboter          €0,20
Bij elkaar €1,64 en wat geduld. Als dochter ze straks heeft gekeurd ga ik deze nog een keer maken voor de lunch in de kerk, alleen dan met de lichtbruine basterdsuiker.

Het donkere is de basterdsuiker.

5 opmerkingen:

  1. Lekker ! Er gaat toch ook nog kaneel in ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, maar ik heb er heel weinig in gedaan, net als het zout.

      Verwijderen
  2. Dat ben ik ook nog eens van plan. Maar nadeel is dat ik er dan zoveel tegelijk heb en ze ook wil eten.

    Mijn moeder is er ook gek op en vandaag heb ik weer eens 3 gekocht bij Bakker, die vind ik toch echt wel lekkerder dan de supermarkt. Wel 3 euro dat scheelt erg veel maar ik doe het maar heel af en toe.

    Weet je dat je ze ook goed kan invriezen?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh heerlijk hè! Ik maakte ze ook regelmatig. Vooral al ze net gemaakt zijn jammie!

    BeantwoordenVerwijderen