zondag 15 november 2015

De schoen

Vanaf dat dochter haar schoen zet, hebben we vaste dagen waarop dat mag: de zaterdag en de woensdag. Wat ze er in vind wisselt, meestal een klein kadootje en wat snoep, soms een wat groter kadootje met iets wat ze nodig heeft en niet tot pakjesavond kan wachten, bijvoorbeeld nieuwe handschoenen en een sjaal.

Ik geef dochter altijd iets van kleding. Het mooiste vond ik een bodywarmer. Dochter had het steeds heel koud, en haar vesten waren te klein geworden. Daarom vond ik dat ze de bodywarmer die ze eigenlijk op pakjesavond zou krijgen, al in haar schoen mocht krijgen.
De bodywarmer vond ze prachtig, en dat sinterklaas hem helemaal uit Spanje had meegebracht voor haar. Ze deed hem meteen aan naar school. Daar had een meisje precies dezelfde bodywarmer aan. Haar moeder had die (net als ik) bij de zee.man gekocht. Dochter vertelde trots dat die van haar was meegenomen door sinterklaas. Het gezichtje erbij was onbetaalbaar, ze was zo trots. Het andere meisje had die van haar gewoon van haar moeder gehad.

Ook gisteravond heeft dochter haar schoen gezet, met een aangepast verlanglijstje. Ze wil nu ook twee bollen wol voor pakjesavond.
Voor nu heeft ze een zakje chocolademunten en een knuffeltje, bij de he.ma gekocht voor €1,70 (met 15% korting).2 opmerkingen:

  1. Meisjes in één klas met dezelfde bodywarmer, een feestje natuurlijk. Vinden ze heerlijk. Misschien een tip? Maak in of op de bodywarmer even een herkenningsteken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi is dat he dat ze zo blij zijn met wat ze krijgen! Mijn kinderen geloven niet meer, maar alle jaren dat ze hun schoentje hebben gezet en de avond zelf, zijn onvergetelijk. Lekker van genieten zulke momenten.

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen