vrijdag 13 november 2015

Proefzwemmen

Met zwemles hebben de kinderen drie weken met kleren aan moeten oefenen. Gisteravond werden ze beoordeeld en kregen ze te horen of ze mochten proefzwemmen, een soort generale van het diploma zwemmen.

Ik had dochter al voorbereid dat er een kans was dat ze niet mocht mee doen met het proefzwemmen. Ze redt het nog niet lang genoeg onder water.
Daar is niks mis mee, ik heb dochter steeds verteld dat of ze nu door mag of niet, ze trots op zichzelf kan zijn. Ze heeft al zoveel geleerd. En de volgende keer probeer je het gewoon nog een keer.
Voor de zwemles heb ik nog een keer gezegd dat plezier hebben en je best doen het belangrijkste is, wat de uitslag dan ook is.

Aan het einde van de les kregen alle kinderen een brief of ze wel of niet door mochten. Een aantal kinderen, waaronder de dochter, werden daarna even apart genomen door de zwemleraar. Terug in de kleedkamer was dochter heel opgewekt, ze was niet door. In de brief stond dat ze het gat onder water nog niet red.

Net toen we weg wilden gaan, kwam de zwemleraar eraan, hij zocht mij. Hij vertelde dat de meeste kinderen sip of teleurgesteld waren als ze niet door mochten. Dochter had redelijk blij gereageerd, een reactie die hij niet had verwacht. Hij wou nog even kijken hoe ze eraan toe was, hij maakte zich denk ik zorgen. Toen hij zag dat dochter nog steeds erg blij was, was hij verbaasd. Die reactie zag hij niet vaak.

Dochter gaat vol goede moed nog een keer het traject van het A-bad in. Ik krijg niet de indruk dat zij het gevoel heeft dat ze gefaald heeft, en daar ben ik blij om.

3 opmerkingen:

 1. Jeetje wat heb je dat weer goed gedaan. Dat ze dan zelfs nog blij is, daaruit blijkt dat ze je echt gehoord heeft, mooi zeg. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat fijn dat je dochter het zo goed oppakte. Bij onze dochter ging dit anders helaas. Hoewel wij haar keer op keer gezegd hebben dat het niets uitmaakt en dat ze enorm haar best doet, was ze diep teleurgesteld toen de borstcrawl niet wilde lukken voor haar B diploma. Het heeft ook met het karakter van het kind te maken.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, dat heb je goed gedaan als moeder! Je hebt haar goed geleerd om met tegenslagen om te gaan en de positieve kant te zien. Goede badmeester trouwens ook, die zo bezorgd is!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen