maandag 9 november 2015

Weggeefmaand

Op de blog van de verdubbeldame las ik over de weggeefmaand. Elke dag in november iets weggeven. Leuk, ik hou van spullen weggeven. Alleen elke dag...Dat wordt toch wat lastiger.

Ongemerkt geven we toch werk dingen weg. Eten voor de daklozen die bij de supermarkt staan. Producten voor in de kerstpakketten van de kerk, die aan mensen worden gegeven die het nodig hebben. Dit jaar hebben dochter en ik extra veel gegeven, mijn kelder moest leeg.

Op mijn werk raakte ik met een bewoner aan de praat over natuurseries. Tijdens dat gesprek herinnerde ik me dat ik zo'n serie op dvd heb (ooit zelf gekregen), maar nooit gekeken. Thuis heb ik die serie opgezocht, en de dag erna aan de bewoner gegeven. Hij was er heel erg blij mee.
Gister bedankte hij me nog een keer, hij had de eerste dvd gekeken, en hij vond het ontzettend mooi.
Ik werd er heel blij van. Het is fijn dat die dvd's op een goede plek terecht zijn gekomen.

Ook zonder weggeefmaand vind ik het leuk om spullen weg te geven. Weggooien kan altijd nog.

1 opmerking:

  1. Wat aardig van jou om die bewoner dat te geven!! Idd je doet zelf vaak weinig met bepaalde dingen, al dan niet gekregen of zelf gekocht. Ik zelf geef ook vaak een keer wat weg hoor, het voelt goed om een ander blij te maken! Ik kan ook heel makkelijk geven, makkelijker dan ontvangen zelfs en ik merk aan mijn dochter dat ze precies zo is als ik. Ze zal haar laatste cent of snoepje nog aan iemand anders geven!!

    Gr. Boukje

    BeantwoordenVerwijderen