woensdag 9 december 2015

De kerstboom

Op één jaar na heb ik elk jaar een kunstboom in huis gehad. Kerstbomen zijn sowieso al niet helemaal aan mij besteed, ze staan me op de één of andere manier altijd in de weg. En het versieren, een grote ramp. En die lampjes...

Dat ene jaar dat ik een 'echte' boom had, was nog een grotere ramp. Mijn ouders hadden ooit twee jonge denneboompjes die ze mooi vonden uit het bos gegraven en in hun tuin gezet. Toen ze gingen verhuizen hebben ze die twee boompjes weer uitgegraven. Eén boom hebben ze zelf in huis gezet, de ander kregen wij. 
Ik heb nog nooit zo'n zielige boom gezien. De ene kant had geen takken, en waar wel takken waren, zaten er bijna geen naalden aan. Het ding was met geen versiering mooi te krijgen. Mijn moeder was trots op haar boom. Dat ding zag er net zo zielig uit als die van mij, en de bedenkelijke blikken van mijn vader en broers zag ze niet.

Het jaar daarna heb ik bij de he.ma een echte kunstboom met lampjes gekocht. Een ideaal ding, makkelijk in elkaar te zetten en uit elkaar te halen. En de lampjes blijven er gewoon in zitten. 
Dochter vind het versieren erg leuk, en doet het elk jaar met veel plezier. Ideaal :-) 


2 opmerkingen:

  1. Leuk toch, een kerstboom..In je opgeknapte huis ! Wat knap van je dochter , ze heeft de boom mooi versierd !

    BeantwoordenVerwijderen