donderdag 24 december 2015

(Te) perfect?

Met verbazing heb ik de afgelopen dagen de reacties bij mijn blogs gelezen. Waarbij de vraag speelde of ik echt ben, misschien zijn ik en een andere blogger wel dezelfde, de schrijfstijl lijkt hetzelfde. Dat onze  levens totaal verschillend zijn is maar een klein detail denk ik. Of het lijkt allemaal te goed te kloppen, misschien te perfect?

Laat me één ding zeggen, ik ben verre van perfect. Perfect zal ik nooit worden, en wil ik ook nooit worden. Ik ben mezelf.

Ik heb de onderkant van het leven gezien en ervaren. Ik heb (opgesloten en onder dwang) dingen gedaan die (bijna) niemand vrijwillig doet. In de jaren die daarna volgden, probeerde ik normaal te zijn, een ander. Mezelf niet serieus nemen, en vooral niet anders zijn.

Na jaren bemoeizorg werd ik voor de keuze gesteld. Of gespecialiseerde hulp aannemen of een traject dat dochter uit huis geplaatst zou worden, mijn grootste angst, mijn dochter is mijn alles. Ik heb vanaf toen wel de goede hulpverleners getroffen, dat klopt. Maar in één keer, dat niet.
Ik heb tijdens de begeleiding en therapie geleerd om met mijn stoornis om te gaan. Dat is het prettigst als ik mezelf ben.

Ik schrijf mijn stukjes vanuit mijn gevoel. Ik ben dankbaar en gelukkig voor de vrijheid die ik nu heb. Ik mag naar buiten wanneer ik dat wil, ik mag eten wat en wanneer ik wil, ik mag zelf bepalen hoe laat ik ga slapen, en ik hoef niemand te plezieren als een ding. En ik heb mijn dochter bij me. Die dingen bij elkaar maken mij gelukkig.

Nee ik ben niet perfect. Maar schrijven over mijn vreetbuien als ik weer eens een heftige nachtmerrie of herbeleving heb gehad, omdat de angst om geen eten te krijgen diep geworteld zit, wie wil dat weten? Ik niet in ieder geval.

Voor degenen die niet geloven dat ik echt ben, stop alsjeblieft met mijn stukjes lezen. Ik ben niet perfect, ik ben mezelf, en daar ben ik trots op!!!

Fijne kerstdagen iedereen!

6 opmerkingen:

 1. Er zijn altijd mensen die twijfelen aan de echtheid van iemand. Dan is volgens hen het plaatje "te perfect" of juist niet. Te weinig 'problemen' of juist teveel, het is nooit goed. Kritiek geven van achter een toetsenbord en dan nog lekker anoniem is zo makkelijk.

  Trek het je niets aan, jij hoeft het niet minder mooi of mooier te maken dan het is. Ik lees je blog al wat maanden en vind het leuk om te lezen. Je doet het goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Eens met Ingrid, trek het je niet aan. Als zulke erge dingen mee hebt gemaakt mag je trots zijn dat je je leven op de rails hebt gekregen en het heel goed doet met je dochter. Jou go girl! 😃

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo, lekker engels zeg... Ik bedoel natuurlijk: you go girl. En die vraagtekens waren een smiley. :)

   Verwijderen
 3. Je bent een mooi mens met van alles in je rugzakje. Perfect is niemand en zeker niet de schrijfsters die negatief reageren.

  Geniet van de komende dagen en je kind.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gezegd Nieuw Begin! Fijne dagen en laat ze,als je kan,maar kletsen! Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je lijkt mij een ontzettend lieve meid die haar best doet.
  En waarom zou je hier onzin verkopen? Ik heb nooit getwijfeld aan je echtheid en eerlijkheid.
  Ben het dan wel niet eens met sommige keuzes (je broer geld geven voor z'n huur, maar hij laat jou wel mooi z'n auto betaald!! lenen afgelopen zomer. Dan maak ik mij inwendig heel boos om zoveel goedheid, je bent té lief. Het zou 'm sieren om die huur te weigeren (vangnet bijstand is er niet voor niets) en helemaal in de zomer z'n zus gewoon gratis die auto mee te geven. Is vanzelfsprekend bijna. En misschien ben je wel niet zo assertief en laat je je een beetje inpalmen door je broer, dat is mijn gevoel. Maar ieder mens is anders en maakt andere keuzes met een klein budget. Maar het is juist zo leuk om te lezen op de verschillende blogs.
  Ik hoop dat je je niet teveel stoort aan de kritiek en wens jou en je dochter fijne kerstdagen en een gelukkig 2016

  BeantwoordenVerwijderen