woensdag 17 februari 2016

Cadeautjes

Het ziek zijn is hier nog niet over. Dinsdagochtend in bed klaagde dochter dat ze het warm had. Ze had zichzelf goed ingepakt, ze had een dik vest aan gedaan, en een extra plaid op haar dekbed gelegd. Heel gek dat ze het warm had vond ik het niet. Toen we op het punt stonden om naar school te gaan had dochter het ijskoud. Ik heb haar haar temperatuur laten opmeten. 39 graden. Genoeg reden om thuis te blijven van school. Dochter koos ervoor om naar mijn ouders te gaan, ik moet werken en ik heb al zoveel dagen in 2016 gemist, dat ik me nu niet nog een keer kan afmelden voor mijn gevoel.

Ik heb veel telefonisch contact met haar, en na mijn werk ga ik er een uurtje heen. Toen ik gister met haar belde, vroeg ze om poppenkleertjes voor haar knuffel. Die heb ik genoeg hangen, dus ik heb haar twee nieuwe jurkjes gegeven. Vandaag vroeg ze om een nieuwe barbie van de ac.tion. Daar heb ik nee op gezegd, en dochter vond het prima. Proberen kon altijd.

Ik ben erg gevoelig om dochter haar zin te geven als ze ziek is en ze niet hier is. Ik moest mezelf vandaag ook een paar keer heel streng toespreken. "Ik heb nee gezegd, ze heeft alleen maar de griep. Hou je aan je nee!"
Gelukkig heb ik over drie dagen ook vakantie, dan is dochter hoe dan ook weer thuis.

Uiteindelijk heeft dochter toch nog wel een cadeautje gekregen. Van een bewoner op mijn werk kreeg ik (heel erg lief) een knuffel voor dochter omdat ze ziek is. Dochter was er heel blij mee, en heeft hem snuffie genoemd :-) 

1 opmerking: