vrijdag 5 februari 2016

Rapport

Twee keer per jaar, na de toetsweken, krijgt dochter haar rapport mee naar huis. Vol met grafieken, en opbouwende motivaties van de juf.

Dochter's rapporten zijn nog nooit heel erg goed geweest, maar dat heb ik nooit erg gevonden. Ze deed altijd zo haar best, ze wou het zo ontzettend graag goed doen. Maar het lukte niet. Ik wou zelf nooit een druk bij dochter neerleggen dat ze faalde met een minder rapport.

Nadat de lijn in dochters grafiek in groep 4 als een baksteen naar beneden viel, heeft de school haar laten onderzoeken. Ze heeft aan de hand van die uitslag en het uit proberen daarna een eigen leermethode gekregen. En langzaamaan begint dochter steeds meer te kunnen. Vaardigheden die nodig zullen zijn in de rest van haar leven.

Vandaag heeft dochter haar eerste rapport van groep 6 mee gekregen. Wat ik uit de grafiek begrijp is dat ze nog steeds op het niveau van midden groep 4 hangt, maar al wel hoger dan dat ze vorig jaar deed. De juf had in het extra gesprek al aangegeven dat dochter waarschijnlijk niet het groep 8 niveau gaat halen. Dat vind ik niet erg, ik ben heel erg blij met alles wat ze leert.

Ik ben ongelofelijk trots op mijn kind. Haar doorzettingsvermogen is groot, ze blijft plezier houden in haar lessen, en ze doet zo haar best. Hier zit een hele blije en trotse moeder!

3 opmerkingen:

  1. En terecht. Knap hoor. Het belangrijkste is met plezier naar school. Inkie23

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jouw dochter heeft minstens 2 eigenschappen waar ze haar leven lang nut van heeft. Dat is doorzettingsvermogen en plezier in wat ze doet. Dit kan haar alles en overal brengen waar ze zich voor inzet. Maar plezier in wat ze doet is enorm belangrijk. Ik hoop dat ze dat haar hele leven blijft houden. En wees maar trots op jezelf ook. Jij bent de sturende factor in haar leven. Geniet er maaar van

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Op 12jarige leeftijd ging mijn dochter van de basisschool af met voor mij als moeder de boodschap dat bijzonder onderwijs het hoogst haalbare was, ze deed een vmbo opleiding, slaagde daarvoor, deed daarna een mbo opleiding op niveau 2 , ging op haar 18e werken en op haar 23e weer naar het mbo en deed daar met goed gevolg een niveau 3 opleiding, iets wat volgens haar laatste juf op de basisschool niet haalbaar zou zijn, maar met mij als steun in de rug, haar eigen doorzettingsvermogen en een goede begeleiding op haar scholen in het voortgezet onderwijs is zij verder gekomen , dit is niet eenvoudig geweest voor alle betrokken partijen maar bewijst wel dat veel mogelijk is en je je niet altijd moet neerleggen bij wat anderen voor jou bepalen. Weest trots op je dochter en op jezelf, groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen