zaterdag 27 februari 2016

Stress

Een tijdje terug zag ik een programma op TV, ik weet niet meer welke, waar het ging over stress, en waarom we vrije dagen van het werk nodig hebben om te kunnen ontspannen. En hoe mensen uit verschillende landen dan ontspannen. Want teveel stress is niet goed.

Op mijn werk probeer ik zo min mogelijk stress te hebben. Doordat ik een andere dienst heb dan mijn collega's maak ik 's ochtends een vast aantal kamers schoon en verder heb ik geen bijkomende taken, waardoor me dat aardig lukt.
Stress is een trigger voor paniekaanvallen. Die heb ik al een hele tijd niet gehad, en dat wou ik graag zo houden. Die aanvallen zijn erg vermoeiend, en het blijft een paar dagen hangen.

Doordat ik weinig stress heb op het werk, vind ik het heel erg fijn om te kunnen en mogen werken. Ik kan mezelf zijn, ik hoef mezelf niet te verstoppen achter een masker.
Ik vind het fijn dat ik veel extra diensten kan werken. Ik kan snel mijn buffer bij elkaar werken, maar ook geld opzij zetten of gebruiken voor onze weekendjes weg.

Mijn stress krijg ik niet van mijn werk, maar wel van omgevingsgeluiden. Dat is niet erg, ik ben me er van bewust, en ik probeer mezelf zo min mogelijk gek te maken.
De weekendjes weg heb ik minder nodig dan een paar jaar geleden, maar toch zijn ze nog steeds heel fijn. Het gevoel dat niemand weet waar ik ben, samen met de rust van de omgeving, zorgen ervoor dat ik me kan ontspannen. En er daardoor weer tegen kan.

2 opmerkingen:

  1. Mooi dat je dit zo open zegt. Geniet van je rustige uren/dagen en van je werk met de contacten. Ook ik ken de irritatie aan omgevingsgeluiden en dan vooral de "onnodige" zoals knetterende brommers, gegil,enz. Gelukkig is dat niet dagelijks hier. Fijn weekend verder. Ingrid (SE)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Weet je.... ik kan me er álles bij voorstellen. Inclusief de paniekaanvallen. Fantastisch dat je zo goed in de peiling hebt waar het door komt en wat je eraan kan doen. Maar ook de orde je hebt geschapen in deze dingen van alledag. Heel knap.

    BeantwoordenVerwijderen