woensdag 27 april 2016

Dure aankoop

Twee jaar geleden ging mijn laptop kapot, het moederbord was overleden. Een aantal dagen daarvoor had ik een tablet gekocht (van een cadeaubon). Ik was gelukkig met die keuze, ik had geen geld voor een andere laptop. Het was even wennen, maar het was goed zo.

Nu dochter in de bovenbouw zit, moet ze ook werkstukken gaan maken. In de bieb kan ze per dag een half uur gratis gebruik maken van de computer om informatie op te zoeken en te typen, maar ideaal was het niet. Omdat het aantal computers is gehalveerd, zijn ze veel vaker bezet.
Al een tijdje liep ik met het plan om een nieuwe laptop aan te schaffen. Ik heb nu spaargeld, dus geld zou geen probleem moeten zijn.

De eerste keer dat ik ging kijken bij de media.markt had ik mijn broertje meegenomen. Maar wat een keuze. En wat een prijzen. Mijn broertje wist wel welke hij zou kiezen, maar ik twijfelde echt teveel, het gevoel was niet goed.
De tweede keer ben ik alleen gaan kijken. Maar ik kwam er niet uit. Notebooks, chroombooks, 2in1 apparaten... Ik voelde mezelf een heel groot vraagteken.

Voordat ik de derde keer op pad ging, heb ik mijn oudste broer gevraagd wat alles betekende. Iets zekerder van mijn zaak ging ik weer naar de media.markt. En daar zag ik een laptop voor 300 euro. Van het merk waar ik hem graag van wilde. Ik weet dat het niet de voorkeur van mijn broers zou hebben (veel te langzaam in hun ogen), maar voor ons is hij prima. Hij zal niet dagelijks gebruikt worden, want ik ben de tablet veel fijner gaan vinden. Maar dochter kan er gebruik van maken als dat nodig is, en dat is fijn.

Ik heb de laptop van mijn spaargeld betaald. Daarom ben ik blij dat ik een niet al te duur ding heb gevonden. Dit vond ik al duur genoeg.

1 opmerking:

  1. Een tablet is idd handig. Je hebt leuke app's om mee te oefenen voor je dochter. Maar er zijn zeker nadelen. 1 daarvan is dus het maken van een werkstuk en printen. Of je moet een WiFi printer hebben�� Hier ook een tablet en een laptop voor het echte werk����

    BeantwoordenVerwijderen