zaterdag 16 april 2016

Klassenavond

Aan het begin van het schooljaar, tijdens de informatieavond, vertelde de juf dat er twee keer per schooljaar een klassenavond is. Een feestavond voor de hele klas, georganiseerd door kinderen uit de klas.

Gisteren was het zover, de eerste klassenavond van dit schooljaar. Dochter was er heel nerveus voor. Zin om te gaan had ze vooral in het begin niet. Van mij moest ze wel gaan. Ook zij hoort bij de klas.

Gisteren was de tegenzin weg. Dochter had haar stoerste kleren bij elkaar gezocht, en ik had als verrassing bij de ac.tion de cowboyhoed gekocht die ze zo graag erbij wilde hebben. Gespannen ging ze er naartoe. Hoe zou het zijn?

Toen ik haar om tien uur 's avonds ging ophalen, was ze aan het stralen. Het was zo ontzettend leuk geweest. Vooral het kusjes tikkertje (als je iemand tikt, moet je diegene een kusje op de wang geven) vond ze heel erg leuk.
Ze kijkt nu al uit naar de volgende klassenavond.

Ik vind het fijn dat dit een hele positieve avond voor haar is geweest. En ook hier besef ik me weer: mijn dochter wordt zo snel groot.

2 opmerkingen:

  1. Goed dat je dochter 'gedwongen' hebt om te gaan maar ik vind een klassenavond voor 9- en 10- jarigen tot 22.00 uur wel erg laat! Tot een uur of 9 lijkt me laat genoeg!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De klas van haar bestaat uit groep 6, 7 en 8. Er zitten ook 12 en 13 jarige in de klas.

      Verwijderen