zondag 1 mei 2016

Foto's online

Vorig jaar was dochter een grote fan van het programma 'dokter Corrie'. Elke zondagavond zat ze klaar voor de televisie, en het was elke week weer jammer als het programma was afgelopen.

Vandaag zag ik per toeval dat het programma weer wordt uitgezonden. Dochter was blij, en zat ruim op tijd voor de televisie. Dit keer ging het over het internet, weet wat je deelt op social media. Treffend vond ik dat de 'dokter' de straat op ging en aan voorbijgangers vroeg of ze hun borsten mocht zien. En de reacties daarop. De gedachte erachter was dat deze vraag op social media net zo raar is/moet zijn.

Dochter en ik kijken dit programma altijd samen. Het geeft de opening om over onderwerpen te praten. Over dit onderwerp hebben we al vaker gepraat, maar bij dochter viel nu wel het kwartje dat het toch wel een serieus onderwerp is. Niet alleen mama zegt het, maar ook dokter Corrie heeft het erover. Het was weer een mooi leermoment!

4 opmerkingen:

 1. sorry voor dokter corrie ...vind het een a-sociaal mens !
  vaak brengt ze iets op een grove,ordinaire manier .
  dan licht ik liever zelf onze kinderen voor ..;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door over 'bloemetjes en bijtjes' en met een wijzende vinger te praten haken kinderen vaak juist af. Dokter Corrie brengt het misschien behoorlijk plat maar wel lekker duidelijk en zonder het wijzende vingertje. Kinderen praten op deze manier met elkaar over dit soort onderwerpen en doordat dokter Corrie er zo over spreekt worden de onderwerpen juist opgepikt door de jeugd. Natuurlijk bespreek je de onderwerpen ook zelf met je kinderen maar het onderwerp wordt door dokter Corrie minder beladen en kinderen voelen minder gene om erover te praten. Hoe goed de band met je ouders ook is, bepaalde onderwerpen blijven een beetje ongemakkelijk op die leeftijd.
  Groetjes, Renate

  BeantwoordenVerwijderen