vrijdag 20 mei 2016

Groeispurt

Elke lente/zomer verbaas ik me weer hoe snel dochter groeit. Als ik denk dat ze alles heeft voor een seizoen is het weer te klein. Tegenwoordig zorg ik ervoor dat ik ook kledingstukken twee maten groter heb liggen. Het voorkomt gehaaste en dure aankopen.

Vorige week klaagde dochter dat haar badpak niet meer lekker zat. De bandjes konden ook niet meer versteld worden, dus tijd voor een nieuw badpak. Op mp zag ik in mijn woonplaats een zelfde badpak als dat ze had, alleen twee maten groter, voor 2 euro. Perfect. 

Vandaag begon dochter te klagen dat haar schoenen niet meer lekker zaten bij haar tenen. Toen ik voelde bleek ze gelijk te hebben, veel te weinig ruimte. Inwendig moest ik wel even zuchten, die schoenen had ze nog niet zo heel lang. 
We zijn naar de koopavond in de grote stad geweest. Bij het opmeten van haar voeten vertelde de verkoopster dat ze richting maat 37 gaat. Logisch dat haar schoenen niet meer lekker zaten, dat was maat 35. 

Ik moet mezelf niet meer verbazen hoe snel dochter groeit denk ik. Dochter zelf was heel trots op haar voeten, ze hoeft nu niet meer bij de kinderschoenen te kijken, maar ze mag nu bij de grote schoenen kijken. En daar is veel keus!!!
Ik ben blij dat ik me niet meer druk hoef te maken over hoe ik haar schoenen moet betalen. Het voelt als een enorme luxe om te kunnen zeggen "kom, we gaan grotere schoenen halen."

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk toch om je geen zorgen meer te maken over dingen die voor veel mensen vanzelfsprekend zijn. Goede schoenen voor kinderen zijn erg belangrijk maar vaak ook een grote kostenpost omdat ze meerdere keren per jaar nodig zijn als voetjes hard groeien. Ongelofelijk wat een paar goede kinderschoenen kosten. Zelfs de dr.Visser van Sc*pino zijn erg duur geworden vind ik. Groetjes, Renate

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Herkenbaar. Dochter loopt de hele zomer (met droog weer uiteraard) op birkenstocks. Elk jaar heeft ze een nieuwe maat nodig. Nu is dochter ruim elf kochten we maat 37 (ze heeft nu maat 36 en bij dit merk vielen ze klein). Gewoon een dames maat nu en EUR 10 duurder dan maat 36 grrr.
    Mooi dat de aanschaf geen problemen geeft.
    Nic

    BeantwoordenVerwijderen