vrijdag 10 juni 2016

Het rapport

Vandaag heeft dochter haar rapport mee naar huis gekregen. Tijd om erachter te komen wat haar beoordeling was (voldoende, voor haar niveau heel goed gepresenteerd), en ook alle persoonlijk geschreven stukjes van de juf.

Dochter is dit schooljaar heel erg goed vooruit gegaan. Ze merken nog steeds dat dochter naar de jongere kinderen trekt, en een aantal van haar vriendinnen komen volgend schooljaar ook in de bovenbouw.
De school vind het ook beter als dochter nog een jaartje in groep 6 blijft, en dat ze dan misschien wel aansluiting heeft bij de kinderen.

In eerste instantie schrok dochter van het nieuws. Blijven zitten? Had ze het dan niet goed gedaan? En moet ze dan alles weer opnieuw gaan doen?
Nadat we er samen over hadden gepraat, stond ze er veel positiever in. Ze weet nu dat ze niet blijft zitten omdat ze het niet goed doet, maar omdat ze nog jong is. En dat klopt ook, ze wordt in de vakantie pas 10.
Ook bedacht ze dat ze nu in plaats van drie keer kamp, vier keer op kamp gaat, ze een jaar extra bij haar juf mag blijven, nog een extra schoolfeest krijgt, en twee extra klassenavonden.
Omdat ze aangepast werk heeft, gaat ze volgend jaar gewoon verder waar ze is gebleven.

Dochter kwam tot de conclusie dat ze eigenlijk toch wel blij is dat ze een jaar extra in groep 6 blijft. Teleurgesteld is ze niet, want waarom zou ze dat zijn als dit veel beter voor haar is (haar eigen woorden).
Ik ben trots op mijn dochter, ze heeft het ontzettend goed gedaan, ze heeft dingen geleerd die voor haar niet haalbaar leken. Ze heeft een enorm doorzettingsvermogen, en een hele goede juf!

5 opmerkingen:

 1. Vooral blij te horen vh laatste. Goede juffen zijn zeldzaam!
  Loop jij n jaar achter met je blog of krijgt dochter vroeg naar rapport!?
  Wat zal haar zelfvertrouwen volgend jaar nog verder groeien! Knap.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dochter krijgt vroeg haar rapport, voor het oudergesprek. Ik vind het fijn, het oudergesprek is geen complete verrassing.

   Verwijderen
 2. Heerlijk dat jullie er zo goed over kunnen praten samen. Fijn weekend. Ingrid (SE)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je schreef al eerder over de dingen waardoor ze nu blijft zitten en ik dacht toen ook al dat dat waarschijnlijk beter voor haar zou zijn (voor zover ik dat kan beoordelen vanachter mijn computer ;) )
  Fijn dat ze het zelf ook zo ziet en goed dat jullie er zo goed over praten! Pluimpje voor jou :)

  BeantwoordenVerwijderen