donderdag 30 juni 2016

Zwemdiploma

Vorig jaar in de zomervakantie waren we in Assen. Dochter had toen nog geen zwemdiploma, en het golfbad daar was te gevaarlijk zonder bandjes voor kinderen zonder diploma.
Daar baalde dochter stevig van. Ze stelde zichzelf toen als doel om voor de zomervakantie haar A-dipoma te hebben.

Dat doel had ze een paar maanden geleden al gehaald. Dochter was toen heel trots op de medaille die ze kreeg, nog steeds bewaard ze hem als een kostbare schat.

Vorige week mocht ze meedoen met het proefzwemmen voor diploma B, en tot onze verbazing mocht ze vandaag mee doen met het diploma zwemmen. En ze heeft het gehaald :-D 

Anders dan de vorige keer is dochter niet meer terughoudend om ook voor haar C- diploma te gaan. Ze wil nu daarna nog verder met de zwemvaardigheid. Want elke keer als ze een diploma haalt, krijgt ze ook een medaille! 

Ik ben er blij mee dat ze verder wil, het verschil in zwemstijl is echt goed te zien. En het komende jaar heeft dochter nog een sport die ze erg leuk is gaan vinden.
Maandag is de afsluiting van dit zwemseizoen, na de zomervakantie gaat ze weer verder :-) 

7 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd! Dan gaat het na het A diploma toch ineens snel om voor B af te mogen zwemmen. En heel belangrijk om te blijven zwemmen. Dus C of zwemvaardigheid is echt zo gek nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het behalen van het B diploma duurt inderdaad normaal gezien maar een paar maanden. Het C diploma duurt dan weer wat langer, hierbij wordt behoorlijk wat van de kinderen gevraagd

   Verwijderen
 2. Wat een doorzetster, gefeliciteerd beiden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd; goed voor haar zelfvertrouwen ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Gefeliciteerd! En verstandig ook. Veel ouders stoppen na B, maar het programma is anders dan vroeger en met C haal je echt meer vaardigheid en veiligheid in huis. Fijn dat ze het nu zo leuk vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn zeg dat ze diploma B ook al heeft! Zwemmen is een belangrijke vaardigheid vind ik.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je mag echt trots op je dochter zijn , dat is ook te danken aan jezelf omdat je haar goed begeleidt.Astrid

  BeantwoordenVerwijderen