zondag 14 augustus 2016

De grasmaaier

Een aantal jaar terug was ik samen met mijn begeleidster aan het bedenken wat ik met mijn tuin moest. De achtertuin liep heel ver door, en omdat ik een hoekhuis heb is de tuin ook breder dan de tuinen van de tussenwoningen. En het was al minimaal 10 jaar niet goed onderhouden, het was echt een overwoekerde tuin.

De kerk zag in mijn tuin een hele mooie missie: met zijn alle twee dagdelen door de tuin heen. Alle onkruid weg, en daarna meteen gras inzaaien. Want gras maaien is minder werk dan onkruid plukken, ook als ik had besloten wat ik met mijn tuin wou gaan doen.
Van mijn ouders kreeg ik hun oude handmaaier. Heel lief, maar ontzettend vermoeiend. In die tijd zat ik nog vol in de behandeling voor mijn ptss, en daar ging vrijwel alle energie naartoe, naast het werken.

Ik bedacht me dat ik van het verdiende koningsdag geld een elektrische maaier kon kopen. Dat scheelde een hele hoop. De handmaaier is naar iemand anders gegaan.
Toen ik mijn halve achtertuin aan de buren gaf, boden zij aan als dank mijn gras te maaien. Echt heel fijn en lief.
Mijn buren hadden geen grasmaaier, dus elke week 'leent' de buurman mijn grasmaaier. Prima, want waarom dubbel aanschaffen terwijl ik een goeie heb staan? Al die tijd werkt het prima.

Helaas brak vandaag het mes af van mijn maaier. De buurman stond er benauwd naar te kijken. Een nieuwe grasmaaier zit er aan beide kanten nog niet in.
Ik bedacht dat ik beter eerst op internet kon kijken of ik een nieuw mes kon krijgen. Dat zal goedkoper zijn dan een nieuwe maaier. En ja hoor, bij een onderdelenwinkel, ook voor mijn model grasmaaier. Met verzendkosten erbij was het mes 16 euro. Dat viel me heel erg mee.
Als het goed is komt hij dinsdag binnen. En dan kan de maaier hopelijk weer even mee :-)

2 opmerkingen:

  1. Ja altijd eerst kijken of het te repareren is en dat kan meestal wel.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw, geweldig dat het zo goedkoop op te lossen is zeg, met gewoon een nieuw onderdeel!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen