dinsdag 8 november 2016

Een bril

Al sinds dochter een klein meisje was, wil ze ontzettend graag een bril. En niet zo'n nepperd die ik weleens voor haar kocht. Maar een echte.
In groep 3 dacht de juf dat dochter niet goed kon zien, en daardoor niet goed mee kon komen. We zijn toen naar de oogarts in het ziekenhuis geweest, maar tot dochters grote teleurstelling had ze geen bril nodig.

Vorige week vertelde de juf dat ze twijfelde of dochter wel goed zag. De ene keer lijkt ze prima te zien, de andere keer zegt ze het niet te zien. Ik ben met dochter langs de opticien geweest (die nu ook kinderogen mag opmeten) om een afspraak te maken.
De opticien heeft dochters ogen nagekeken, en dochter heeft (nog) geen slechte ogen. Maar haar ogen werken niet goed samen en zijn erg wisselvallig.
En dus krijgt dochter haar bril. Volgend jaar moeten haar ogen weer worden opgemeten, het kan zijn dat haar ogen dan beter samenwerken.

Dit is zo'n moment dat ik heel blij ben met mijn buffer. De bril in totaal kost 134 euro, ik hoef me nu gelukkig geen zorgen te maken daarover. Dochter heeft een knalrode bril uitgekozen, haar eerste keus, en hij staat haar ontzettend leuk. Over twee weken mogen we hem ophalen.

9 opmerkingen:

 1. Leuk, een rode bril. Maar werken niet goed samen en zijn wisselvallig...zou je niet ook naar een oogarts gaan ? Wat voor een glazen krijg je bij dit probleem ?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze krijgt glazen met de sterkte die ze nu heeft. Als haar oogspieren minder vermoeid zijn kan het zijn dat haar ogen ook beter samenwerken.

   Verwijderen
  2. Zoals jij het omschrijft doet het ook denken aan cvi (cerebrale visusstoornis) dat heeft een van mijn kinderen.

   Verwijderen
 2. Mooi dat ze er zo blij mee is. Toch wel grappig dat ze het altijd al wilde.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien heeft ze instinctief aangevoeld dat het nodig is en werkt dit ook goed voor haar leerprestaties als je zich minder hoeft in te spannen met lezen en op bord kijken en zich beter kan concentreren..

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn dochter zag ook niet goed zei ze....
  Oogarts meldde dat haar slechte oog 100% zag...
  Haar goede 140%! Tja....slechte samenwerking van de ogen.... Fijn dat jouw dochter een bril kan krijgen. En Super dat ze er een heeft uitgezocht die ze geweldig vindt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Krijg je niet een deel terug van je zorgverzekering?

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk die bril.

  Wat ik niet helemaal snap is dat de opticien je dochter niet heeft doorverwezen naar de oogarts of orthoptist in het ziekenhuis. Als ogen niet goed samenwerken kan dat scheelzien of een lui oog betekenen. Een opticien kan dat soort zaken in een gewoon oogonderzoek niet uisluiten, een orthoptist is juist gespecialiseerd in het samenwerken van de ogen en een rechte oogstand.

  Ik zou als ik jou was alsnog om een doorverwijzing vragen aan de huisarts. Hoe eerder je bij iets aan de ogen bent, hoe meer er nog aan te doen is. Omdat je dochter onder de 18 is kost een bezoekje aan het ziekenhuis je niet het eigen risico.

  N.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik zou ook een door verwijzing vragen. Mijn beide zoontjes hebben Een bril.bij de ortoptist krijgen ze druppels in de ogen, waarna er met een speciaal apparaat de ogen precies uitgemeten kunnen worden. Elke afwijking word gemeten. Wij weten daardoor dat zoontje op een bepaald punt door het glas kijkt, ( Erg uit het midden) daar moet rekening mee gehouden worden bij het maken van de glazen.

  BeantwoordenVerwijderen