donderdag 1 december 2016

De adventskalender

Ergens in het begin van het voorjaar zat hier nog een prijs.mepper. Dochter en ik liepen er allebei heel graag doorheen, soms konden we echt leuke dingen vinden.
De teleurstelling was er bij ons allebei toen hij ging sluiten. Alles wat er nog was werd bijna voor niks meegegeven. De laatste week dat de winkel open was, zag ik op de bovenste plank iets van barbie liggen. Toen ik het pakte bleek het een adventskalender te zijn, afgeprijsd voor 2 euro. Bij de kassa bleken ze er 25 cent voor te vragen.

Sinds die tijd stond de kalender in de kelder. Dochter wist dat hij echt voor de advent was, maar meermalen heeft ze verlangend op de achterkant gekeken wat er allemaal in zat. Als het maar een keer 1 december zou worden...

Toen ik vanochtend tegen haar zei dat het 1 december is, wist ze niet hoe snel ze de kalender moest pakken. Eindelijk mag hij open :-)
Het eerste cadeautje was een tasje voor de barbie. Ze heeft hem weer voorzichtig teruggestopt in de kalender, tot ze vanmiddag terug komt uit school, dan kan ze er mee spelen.
Dit is weer eens wat anders dan elke dag een chocolaatje :-)1 opmerking:

  1. Wij hadden ook even een prijsmepper. Inderdaad jammer als die weggaat. De onze is er ook niet meer...

    Geweldig zo'n adventkalender voor maar 5 cent!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen