woensdag 19 april 2017

Appen

Dochter heeft al best wel een tijd (ik denk nu bijna of al 2 jaar) een telefoon. Niet dat ze hem veel gebruikte, maar ik wil contact met haar houden als ik in het weekend moet werken en zij thuis is.
Omdat dochter zo jong haar telefoon heeft gekregen, is ze gewend dat ik ook altijd kijk wat ze doet, en dat we samen beslissen wat ze installeert. Tot nu toe ging dat goed.

Een paar weken geleden kreeg dochter van een vriendin op school de vraag of ze in de app groep van hun klas wou. Ik had zelf mijn twijfels, maar weigeren wilde ik ook niet direct. Voor dochter is het misschien wel fijn om ook wat meer contact te hebben in de klas.
Dochter zelf las alleen maar mee, ze had niet de behoefte aan het meedoen.

Tot afgelopen weekend. Iemand in de groep had een 'moordverhaal' in de groep geplaatst, en dat vond dochter heel heftig. Ook de onrust die daarna in de groep ontstond vond ze niet fijn. Eigenlijk zou ze er wel uit willen, maar hoe moest ze dat uitleggen in de klas? Toen ik haar vroeg of het zou helpen als ik zou zeggen dat ze niet meer in die groepen mag voorlopig, gaf ze opgelucht haar telefoon aan mij.

Ze heeft nog steeds de app op haar telefoon, want ze heeft wel leuk contact met haar vriendinnen. Maar in een groep, dat wil ze even niet meer.
Ik ben blij dat dochter nog steeds de vrijheid voelt om naar me toe te komen, om samen te beslissen wat te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten