woensdag 12 juli 2017

Naar de tandarts

Afgelopen donderdag toen dochter thuis kwam van school, vertelde ze verontwaardigd dat er een vulling uit haar kies was. En ze had niet eens kauwgom gegeten. Ik heb meteen de tandarts gebeld. Omdat dochter haar vertrouwen aan één tandarts heeft gegeven, en ook alleen maar bij haar in de stoel gaat liggen, moesten we even geduld hebben, vandaag konden we terecht.

Gelukkig voor dochter zijn haar melkkiezen goed aan het wiebelen, ook de kies waar de vulling uit is. De vulling bleek er niet in zijn geheel uit, wat ook verklaard waarom dochter er gelukkig geen pijn aan heeft. En omdat hij er bijna uitvalt, hoeft er niks mee gedaan te worden. De tandarts heeft er meteen de controle die voor volgende week gepland stond aan vast geplakt, en dochters gebit zag er verder keurig uit.

Na ons tandarts bezoek zijn we nog even het centrum in geweest, naar de prijs.mepper. Voor dochter is dat een uitje, ze vind het heerlijk om rond te neuzen. Ze heeft voor zichzelf een slaapkamer voor 25 cent gevonden, en mooie schriften voor haar zomerhuiswerk, vijf voor 35 cent. Ik had ook geluk, ik heb nieuwe enveloppen gekocht voor 30 cent.
Na een ijsje bij de mac zijn we met de bus weer naar onze eigen woonplaats gegaan, om er vervolgens achter te komen dat het hier toch wel harder regende dan daar.

We hebben er ondanks het natte weer wel een erg gezellige ochtend gehad, en wat ik ook heel fijn vind is dat we volgende week niet weer hoeven te gaan :-)

2 opmerkingen:

  1. Nu je dochter het vertrouwen in een tandarts heeft gevonden, is het wellicht handig haar te laten wennen aan het idee dat óók andere te vertrouwen zijn. Stel dat ze wel een keer iets ernstigs heeft, dan zou het zomaar kunnen dat haar geliefde tandarts niet kan en wat dan?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan weet ze dat er in die praktijk allemaal van die lieve tandartsen zijn die haar angst begrijpen. Maar als ik zag hoe bleek van angst de behandelkamer in ging ben ik blij dat het haar vertrouwde tandarts was. Want hoe bang ze ook was, ze ging wel liggen en deed haar mond open.

      Verwijderen