vrijdag 4 augustus 2017

Zonder internet

Woensdagavond hoorde ik in mijn huiskamer een hard regelmatig getik. Eerst dacht ik dat de hamster raar aan het doen was, maar het geluid bleek van de modem af te komen. De controlelampjes brandde niet meer, en nadat ik de stekker erin en eruit had gedaan, was het getik over, maar was ook al het leven uit de modem.

Ik heb meteen de klantenservice gebeld, wie weet hoe lang het duurt om een nieuwe modem te krijgen. De medewerker wilde eerst weten waarom ik dacht dat de modem kapot was, en toen ik het beschreef kwam hij ook tot die conclusie. Hij heeft meteen een aanvraag gedaan voor een nieuwe, die zou ik met vijf werkdagen in huis moeten hebben.
Gelukkig voor ons (en vooral voor dochter) kwam hij net al binnen, en is het me gelukt om zelf te installeren. Eigenlijk zou mijn broertje het doen, omdat ik zelf niet heel technisch ben. Maar het was alleen een kwestie van een schroefje losdraaien, en 2 kabels insteken.

Zelf heb ik het internet gister niet heel erg gemist, maar dochter des te meer. Hoe moest ze nu met het buurmeisje praten? Toen ik met de optie gewoon even langs gaan kwam, keek ze me aan alsof ik gek was geworden. Wat als ze nog slaapt?
Ze is net met haar telefoon weer naar boven gevlogen, om te praten met het buurmeisje :-)

1 opmerking:

  1. Ach er is weinig veranderd met "mijn" tijd. Ik ben van 1950 en we kregen telefoon toen ik een jaar of 13 was. Wilde toen ook aldoor bellen met vriendinnetje, maar eigenlijk hadden we elkaar niet veel meer te vertellen na school. Was ook een veel saaiere tijd natuurlijk, zonder constant TV en social media.

    BeantwoordenVerwijderen