dinsdag 7 november 2017

Een hoofd vol

Het is weer een tijd geleden dat ik hier heb geschreven. Ik kon mezelf er niet toe aanzetten om te schrijven, al zou het soms wel beter zijn.

Ondanks de 'rust' die ik had in vergelijking met mijn collega's (die nog steeds geen duidelijkheid hebben), werd elke dag moeilijker om mezelf staande te houden. De onrust en onzekerheid bij het personeel, maar ook bij de bewoners is een hoop angst, verdriet en frustratie. Daarmee omgaan werd steeds moeilijker, en gister barstte bij mij de bom. Ik was zo ver dat lief doen tegen dochter moeite kostte.
Mijn teamleidster vond het een beter idee dat ik per direct twee weken vakantie op nam, en weer even bij te komen.

Ik weet nu heel zeker dat ik de goede keuze heb gemaakt door ontslag te nemen. Dit is voor mij absoluut geen gezonde situatie, en voor dochter daardoor ook niet, ze verdiend veel meer.

Bij de krant gaat het nog steeds goed, ik krijg tijdens het bezorgen weinig prikkels, en dat is fijn.
Ik ben ook gepromoveerd tot assistent, iets wat ik zelf erg snel vind (ik werk er nog geen 5 maanden), maar daardoor gaat mijn inkomen wel weer omhoog met bijna 300 euro per maand.

Ik kijk uit naar de dag dat ik echt uit dienst ga bij het verzorgingshuis, dat ik zelf in mijn hoofd ook weer rustig kan worden.
Voor nu ben ik blij met mijn extra vakantie :-)

10 opmerkingen:

 1. ik mistte je gezellige en eerlijke blogjes....heel veel succes en sterkte.Ik wens je de liefde van God toe in je leven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn om weer wat te horen, wat vervelend dat het zo onrustig is op je werk maar heel begrijpelijk allemaal.
  Ik vond het ook nogal een stap die je ging nemen met het ontslag, maar als het voor jou als een goede beslissing voelt, wie ben ik dan om er wat van te vinden he? ;)
  Ik hooo voor je dat alles weer snel in rustiger vaarwater komt en alles gaat lopen zoals je gedacht hebt. Wanneer stopt je baan daar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In ieder geval 1 januari, maar mijn teamleider probeert het met mijn goedkeuring naar 1 december te krijgen.
   Ik heb het zelf ook heel eng gevonden, ik heb alle zekerheid die ik had opgegeven. Maar ik weet dat God voorziet, nog voor ik echt weg ben valt alles goed op zijn plek.

   Verwijderen
 3. Fijn, dat het goed met je gaat! Ik heb elke dag even gekeken op je blog en was stiekem een beetje bezorgd. Gelukkig heb je even vrij om weer een beetje op adem te komen en wat fijn dat je de goede keuze hebt gemaakt!

  Succes en hopelijk kom je hier weer wat vaker, want je wordt gemist hoor!

  Liefs van Ally

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Miste je ook al, leuk voor je om te horen dat we naar je blogjes uitkijken toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fijn dat je even een time out mag nemen. En ook prettig om te merken dat de beslissing om te stoppen de juiste was.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. per direct vakantie opnemen van 2 weken. misschien zwart bekeken, maar dat doet je leidinggevend goed voor haar baas. Als jij nog zoveel dagen hebt scheelt dat weer bij uitbetalen!! Je neemt nu gewoon betaald verlof. Als je daar blij mee bent prima (je krijgt dan ook iets meer betaald dan bij uitbetalen), maar als je echt ziek ziek bent....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dacht precies het zelfde... en datum met een maand naar Voren ... soms kan ik hoer stiekem boos om worden ... lekker goedkoop voor ze

   Verwijderen
  2. Ik ben blij met deze oplossing. Ik was nog niet ziek, maar wel hard op weg om het te worden. Daar zit ik zelf ook niet op te wachten.

   Verwijderen