woensdag 15 november 2017

Minder nieuws (voor mij)

Dit is alweer de tweede week van mijn extra vakantie, aan het einde van de week zou het weer voorbij zijn. Dat besef maakte me onrustig, en bezorgde me de afgelopen nachten nachtmerries.

Tijd om maar eens langs mijn werk te fietsen. Dat klinkt simpeler dan het ging, voor mijn gevoel lag er een hele hoge drempel voor. Eenmaal binnen was het niet veel beter. Ik liep een collega tegen het lijf die me vertelde hoeveel extra werk zij hebben doordat ik er niet ben, en zij moeten het wel gewoon volhouden.

Ik heb de teamleider opgezocht voor het vervolg. Zolang ik thuis ben gaat het goed, en ook bij de krant voel ik geen spanning, maar de amper 10 minuten op mijn werk waren al teveel. Hoe moet ik dat volgende week gaan doen?
De teamleider vertelde dat de organisatie niet akkoord gaat met vervroegde uit dienst treding, en ook van de vakantie waren ze niet te spreken, gezien de situatie en het personeelstekort. De teamleider zag het ook niet zitten om mij de ziektewet in te helpen, en ik heb er toch nog een week vakantie bij gekregen. De rest van mijn weken moet ik dan gewoon volgens mijn rooster werken.

Op dit moment zie ik echt niet hoe. Ik zit veel dieper dan ik dacht. Ik vraag me af of dat in anderhalve week weg is. Eén ding weet ik wel, ik ga mezelf niet de vernieling inhelpen voor de organisatie. Als ik merk dat het niet gaat meld ik me ziek, hoe erg ik dat ook vind.

19 opmerkingen:

 1. klinkt toch echt wel als een soort van overgespannen...sterkte!!luister naar jezelf he, je bent ook verantwoordelijk voor je thuis situatie,
  misschien is je ziek melden toch een optie, niet fijn maar....sterkte!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind t best schandalig hoe ze met jou omgaan. En ook dat dit jou vrije dagen kost. Want volgens mij ben je overspannen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jeetje, dat klinkt niet goed allemaal, ik snap dat je ertegenop ziet weer aan de slag te gaan met zulke reacties.
  Maar wat bedoel je met niet akkoord gaan met vervroegde uit dienst treding? Heb je een langere opzegtermijn dan een maand dan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja normaal 2 maanden. Maar ik had per 1 januari opgezegd. Omdat het niet heel goed ging, wou mijn teamleider proberen of ik een maand eerder weg kon. Maar daar is de organisatie het dus niet mee eens

   Verwijderen
  2. Aha, ik begrijp het. Alsof ze er wat aan hebben dat jij tegen wil en dank nog 4 weken extra blijft als je eigenlijk niet meer kunt. De menselijke maat is op sommige plekken volkomen zoek.

   Verwijderen
 4. Mijn advies: ziek melden en wel meteen! Ik heb mezelf de vernieling in geholpen toen ik door bleef lopen toen het niet meer ging. Het moest zover komen dat ik flauwviel en moest worden thuisgebracht. Echt, ik herken de symptomen van overspannen-zijn hierin. En jij hebt ook harder gelopen voor anderen dus leg dat verwijt maar naast je neer. De organisatie is hiervoor verantwoordelijk, niet jij. Denk aan jezelf, een ander doet het niet!!!!
  Sterkte en groet, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben het met Gerda eens, ziekmelden, nu. Heel jammer dat de organisatie je niet op die manier kwijt wil(het is lastiger voor hen)...maar ziek is ziek. Geef jezelf de rust die je verdient. Je bent altijd meer dan goed voor het bedrijf geweest...nu ga je aan jezelf en je dochter denken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziekmelden en wel per direct... De koek is op, je bent duidelijk overspannen en je zit tegen een burnout aan... Laat je niet gek maken, praat met je huisarts en kijk wat een arboarts kan doen voor je... Heel veel sterkte en succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb net vandaag op het werk les gehad over ziekteverzuim en over wat je baas wel en niet mag weten. Dus:

  1. Je mag je gewoon ziekmelden.
  2. Je baas mag je niet vragen, wát je hebt. Als je baas het wel vraagt, hoef je geen antwoord te geven. (Voor iemand die een goede verstandhouding heeft met z'n baas: je mág natuurlijk wel vertellen wat je hebt, maar het hoeft niet)
  3. Je baas mag de bedrijfsarts inschakelen. Met de bedrijfsarts kun je dan praten over je klachten, over eventuele behandelingen en over werk hervatten (als van toepassing)
  4. Omdat de bedrijfsarts je mag komen controleren, mag je baas wel vragen naar waar je bent (thuis, of in het ziekenhuis, etc).

  Ken je rechten. Ben je toevallig lid van een vakbond? Dan kun je hen ook om steun vragen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat ik me afvraag is of je je wel mag ziekmelden terwijl je wel de krant rond brengt. Anders zou ik me ook gewoon ziekmelden hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Al met HA overlegt? Wat Marie over de krant rondbrengen kan een complicatie zijn inderdaad.
  Daarom naar de HA en overleggen wat vor je gezondheid het beste is en je ondersteunster al ingeschakeld? Even alle hulpbronnen aanboren.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Je mag je ook voor één specifieke werkgever ziekmelden is mij verteld. Dus als je twee werkgevers hebt en bij de ene heb je spanningen en bij de ander niet, mag je je bij de ene ziekmelden. Dat heb ik zelf gehoord en ben werkgever die dit aan de hand had met een werknemer. (en ik was de werkgever waarvoor werknemer zich ziek had gemeld, dus was niet blij)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En meld je ziek! Als ik dit lees, is kun je volgens mij echt zo niet werken!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Niet netjes dat ze jou vakantie opleggen terwijl je eigenlijk door ziekte niet kunt werken. Het is natuurlijk beetje lastig omdat je ook ander werk hebt maar ik zou toch zien of je je ziek kunt melden. Wellicht kun je de krant gewoon blijven doen omdat de klachten heel specifiek gerelateerd aan je werk zijn.
  Sterkte met het vinden van een oplossing die voor jou werkt!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik zou gelijk een afspraak maken met de bedrijfsarts en in overleg met hem je ziek melden. Sterkte!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. lieve dame , zet je per direct ziek !!
  in 2013 werd ik door de grote baas verplaatst van werkplek op daar werd ik gepest eind 2014 ben ik in een zware depressie geraakt en heb erg diep gezeten (heb in mijn jeugd/en leven nu ook veel zorgen ivm gezondheid kids en man..)april2015 terug gaan werken aan die twee krengen was er niets !! gedaan en het begon opnieuw ! eind mei 2015 kreeg ik ! mijn ontslag,
  ben in 10min afgekraakt tot op de grond en ik werd verplicht mijn 15weken te doen niet als secetaresse maar in een zware job (veel te zwaar voor mijn (hernia-)-rug!) en lekker vernederd voor mij!! want iedereen daar kende mij daar als die mevrouw van de bureau..(voor de rest super fijne mensen hoor die werknemers!)toen mijn vader op de intensive raakte kreeg ik géén vrij om er onmiddelijk naar toe te gaan !mijn arts hft mij dan ziek gezet (ik was al op eigen iniatief naar de bedrijfsarts geweest maar die wilde mij géén ontslag wegens medi.reden geven ! HEB LATER GEHOORD DAT EEN ANDER VENIJN VAN BIJ MIJ OP DE BUREAU DIT WIL HAD GEKREGEN VAN DIE ARTS ! maar ja zij had dus ooit met de grote baas in bed gezeten (heel het bedrijf wist dit !)dus pas feb 2016 kreeg ik bericht dat ze mij gingen uitbetalen en was ik er eindelijk vanaf !in de volledige ziekte periode zowel de 1x als de 2x heb ik nooit iemand gehoord of gezien van het HRM-team om te vragen hoe het met MIJ ging !??en weet je wat er op mijn ontslag brief stond? voldoet niet meer in haar functie ! als je in die 10j!!!! nooit géén ENKELE slechte evaluatie krijgt integendeel nooit onwettig afwezig bent enfin nooit iets verkeerd gedaan hebt ,dat personeelsmens die ontsloeg is dus ook niet echt goed in haar job hé als ik 10j!nooit van haar iets heb gehoord dat ik het niet goed deed ! en dit alles was een sociale werkplaats !(gesubsideerd door de staat en de meeste mensen kunnen er onmogelijk weg of ze geraken hun leefgeld kwijt of ze spreken de taal ed dus dat bedrijf melkt de mensen gewoon schaamteloos uit ze verdien zeer weinig minder mag niet en géén enkel voordeel , veel mensen komen niet rond ??)terwijl het kader de bedienden dat wel hebben de baas rond rijd met een auto die zo duur is dat ik en mijn vroegere chef (die jammergenoeg op pensioen is)beschaamd waren in zijn plaats dus meid denk aan je zelf en aan die prachtdochter van je ! in F. zeggen ze je suis bon ,tres bon maar niet con /gek , of goedheid is géén deugd ! lieve groet en een dikke knuffel Jezebelle

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Per direct ziek melden. Werkgevers gaan tegenwoordig best ver.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat los je op door wel weer te gaan Werken? Grtjs Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Jeetje, dat klinkt inderdaad niet zo goed als ik het zo lees. De druk die je ervaart op je werkplek klinkt niet gezond. Ik denk ook niet dat die in 1 weekje over is...

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen