zaterdag 11 november 2017

Nieuwe zorgverzekering

De afgelopen twee jaar was ik bij izz verzekerd. Dat vond ik handig, de premie werd direct van mijn loon afgehaald, en ik kreeg van mijn werkgever een bijdrage  voor de verzekering.
Omdat ik nu weg ga uit de zorg, zou de verzekering duurder worden. Tijd om te veranderen.

Ik had voor mezelf een budget vastgesteld van 150 euro per maand, met de wensen een goede tandartsverzekering voor mezelf, en dochter heeft de wens om een recht gebit te krijgen, dus orthodontie in het pakket is ook geen overbodige luxe. En keuzevrijheid is ook fijn, mijn zusje moest vorig jaar van haar verzekering naar groningen om behandeld te worden. Ik hou persoonlijk erg van groningen, maar 4 uur enkele reis voor een ziekenhuisbezoek zie ik niet zo zitten.

Bij de grote verzekeringen kwam ik al snel op een premie van ruim 170 euro met mijn wensen. Ook via vergelijkingssites zat ik in die buurt met maandpremies.
Toen ik het er met mijn ouders over had raadde ze me aan om eens op de site van hun verzekering te kijken, misschien was dat iets.

Ik ben begonnen om de aanvullende pakketten te bekijken. Het meest uitgebreide pakket is 35 euro, daarmee krijg ik tot 1000 euro 100% vergoed voor de tandarts, ook de verdovingen (zonder verdoving durf ik echt niet). De orthodontievergoeding is 1250 euro, en ook de keuzevrijheid heb ik. Perfect.

Komend jaar betaal ik 142,50 per maand, maar ben ik wel heel goed verzekerd. Dat is toch wel een heel fijn gevoel!

14 opmerkingen:

 1. Maar een beugel moet je wel kijken, vaak ik het bedrag geldig over de gehele draagtijd van de beugel, met een wachttijd van minimaal een jaar, dus kan je niet zomaar volgend jaar overstappen en weer een vergoeding krijgen
  Een beugel kan je in kosten vergelijken met een tweede hands auto, dat red je niet met 1250

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er is een wachttijd van 12 maanden. De tandarts verwacht dat het nog zeker een jaar gaat duren voordat dochter alles heeft gewisseld, dus dat is geen probleem. Ik weet dat een beugel erg duur is, er zijn ook zat verzekeringen die over de gehele looptijd een vergoeding van 625 euro geven.

   Verwijderen
  2. Ook die alles helemaal vergoeden zonder limiet.

   Verwijderen
 2. Heb je ook gecontroleerd of je via de gemeente of via iets anders in een collectieve verzekering kan? Dat scheelt weer wat geld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja daar heb ik naar gekeken, ook omdat ik via de door de gemeente aangeboden aaanvullideverzekering grotendeels vergoed zou krijgen. Maar daarbij is de tandartsdekking heel laag, en ik wet dat er volgend jaar 1 kies op de nominatie staat om verwijderd te worden (deze kies hing op het randje om gered te kunnen worden).

   Verwijderen
  2. Een kies trekken inclusief verdoving kost maar iets van 100,150 euro

   Verwijderen
 3. Eens met anoniem van 15:20
  Hier hebben beide kinderen een beugel. Oudste een wat ingewikkelder correctie de geschatte kosten komen daar op iets boven de € 2.000,-. Duur 2 jaar
  De jongste een simpeler correctie (wat tanden recht zetten dmv bracquets) geschatte kosten € 1.600,-. Duur 1,5 jaar. Kijk dus goed naar de vergoedingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je noemt wel je vorige verzekeraar maar niet naar welke je overstapt! Naar welke verzekering ga je nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sorry dat ben ik vergeten te schrijven. Ik ga nu naar dsw

   Verwijderen
  2. Daar heb ik toevallig net naar zitten kijken. Bij het maximale pakket van 35 Euro is de tandarts vergoeding niet 1000, maar 500 Euro.

   Verwijderen
 5. Eens met anomniem van 17:44. Beugels zijn duur. Geschatte kosten bij oudste dochter 2300 euro, verzekering dekt 2000. Oudste heeft blokbeugel gehad, daarna slotjesbeugel en later nog nachtbeugel. Consult kost ongeveer 37 euro per keer. Nu dus nog in de verzekering, straks als ze de 2000 vergoeding bereikt heeft moet ik het zelf betalen. Dus orthodontie vergoeding is wel iets om goed over na te denken. Of er zelf voor sparen natuurlijk. Dat kan ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Aanvullende verzekering voor orthodontie zou ik pas nemen als je zeker weet dat dochter het komende jaar gaat starten met de behandeling. Anders betaal je die premie voor niets. Om die reden is mijn oudste toendertijd iets later, in januari, gestart ipv in november. Na een jaar ben ik weer overgestapt naar een andere verzekeraar, daar startten we opnieuw met een totaal per kind te vergoeden bedrag van 2000 euro. Dus kosten van het eerste jaar bij de ene verzekering ingediend, van de verdere behandeling bij de andere.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In eerste instantie heb ik die aanvullende verzekering voor mezelf, wat er komend jaar ook moet gebeuren aan mijn gebit, het wordt vergoed.

   Verwijderen
  2. Dat snap ik dus niet dat ze dat vergoeden. Een orthodontiebehandeling die al gestart is. Dat is dan duidelijk dat iemand alleen overstapt om te profiteren van dubbele vergoeding.

   Verwijderen