woensdag 29 november 2017

Weer aan het werk?

Gister was het moment waar ik niet naar uit keek, mijn vakantie was voorbij en ik moest weer aan de gang. Ik had mezelf voorgenomen om te kijken hoe het ging, en daarna verder te kijken.

Mijn collega's waren heel lief door mij werk uit handen te nemen en me niet teveel te belasten. Toch had ik aan het eind van mijn werkdag gigantische hoofdpijn. Die hoofdpijn had ik vannacht nog toen ik naar de krant moest, en het besef dat ik morgen weer zou moeten werken bezoegde me een gevoel van paniek. Ik had het gevoel dat ik weer terug bij af was.
Om 8 uur heb ik gelijk de dokter gebeld, en ik kon binnen een half uur al terecht.

De dokter bevestigde wat ik zelf al dacht, ik ben echt overspannen. Ik ben gelijk naar de ggz ondersteuner gestuurd voor verdere begeleiding en advies. Het gesprek met de ondersteuner was heel goed om me ff wakker te schudden. Thuis heb ik me gelijk ziekgemeld, dit is geen goede situatie voor mij, maar ook niet voor dochter.

Het ziekmelden voelt nog heel dubbel. Maar het is nu de beste keuze. Mijn teamleider heb ik nog niet te pakken kunnen krijgen, dus heb ik maar een mail gestuurd en me afgemeld bij de collega's op de vloer. Het is goed zo!

12 opmerkingen:

 1. Goed gedaan. Je moet voor jezelf opkomen. Ziek is ziek. En overspannen is niet niets.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je gezondheid is belangrijker dan je werk, fijn dat je gesteund wordt en niet door hoeft te akkeren. Sterkte.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed dat je je nu ziek gemeld hebt. Vergeet niet met jezelf aan de slag te gaan ondanks dat je mis meer naar je werk terug hoeft. Het zou jammer zijn als je doormoddert en straks helemaal niet meer fijn kan functioneren.
  Succes met afronden bij je werk, en beterschap!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gedaan. Bezorg je nog wel de kranten ?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ach jee toch... Blijf als je kan wel de kranten doen. De lichamelijke beweging, op een rustig moment van de dag, kan juist heel goed voor je zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Met de kranten heb ik ook weinig last van klachten, ik vind die rust heel fijn.

   Verwijderen
 6. Je hebt een goede huisarts zo te lezen. Ben blij voor je dat je die hebt en goede ondersteuning krijgt. Misschien kan de GGZ ondersteuner je straks verder helpen met gesprekken of verwijzing.
  Belangrijkste is tot rust komen. Ziek is ziek. Dus zou uitkijken met kranten bezorgen nu. Totdat er officieel uitspraak is dat je dat mag blijven doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie moet die officiele uitspraak doen?

   Verwijderen
  2. De bedrijfsarts van de werkgever waar je je ziek hebt gemeld. Die zal je wel deze week willen zien want dat is verplicht bij psychische klachten omdat dit vaak gerelateerd is aan arbeidsconflicten.

   Verwijderen
 7. Hoe dubbel het misschien ook voelt: goed gedaan. Door blijven lopen zou alleen maar meer schade opleveren wat ik helaas door ervaring weet. Het is goed om met de GGZ ondersteuner te kijken wat nu de mogelijkheden zijn v.w.b. je werk (of het niet werken) en aan herstel te werken. De eerste stap heb je in ieder geval gezet! Beterschap en veel rust gewenst, Gerda

  BeantwoordenVerwijderen