zaterdag 2 december 2017

(Bijna) indringer

Het slot van mijn poort is al jaren kapot, en al jaren sluit ik hem af met stenen. Een baksteen tegen de poort, en nog een stoeptegel schuin tegen de poort aan. Al jaren gaat dat goed.

Tot vannacht. Ik zat om 3 uur nog maar net op de bank toen ik de stoeptegel hoorde vallen. Mijn hart zat meteen in mijn keel en ik probeerde een verklaring te bedenken waarom dat gebeurd was. Waaide het misschien hard, of misschien was er een kat via de kapotte plank de tuin ingelopen. Na een paar minuten hoorde ik de tegels verschuiven. Toen wist ik zeker dat het niet klopte, er duwt iemand tegen de poort aan.

Met nog steeds mijn hart in mijn keel ben ik naar buiten gegaan, want het enige van waarde in mijn tuin waren de fietsen, en die hebben we zelf hard nodig. Ik zag dat ze mijn poort voor de helft open hadden gekregen, en ik zag nog net iemand wegrennen. Pffff...

Als eerste heb ik de poort weer goed gesloten, en in het donker in de schuur een plek gemaakt voor dochters fiets zodat die veilig stond. Toen het tijd was om naar de krant te gaan heb ik de lampen in huis aangelaten, en ben ik onder mijn route acht keer even langsgereden om te kijken of het nog rustig was.

Vanmorgen hoorde ik van meerdere bezorgers van die rare evaringen, en heb ik een melding bij de politie gemaakt over mijn voorval. Ik heb mijn buurman gevraagd of hij naar het slot op de poort kon kijken, en die kan nu gelukkig weer op slot. Ook hebben dochter en ik de schuur opgeruimd zodat allebei de fietsen nu in de schuur kunnen staan. 

Ik ben blij dat het goed is afgelopen. Een kwartier eerder of half uur later en ik had niks door gehad. Maar een fijn gevoel is het niet.

4 opmerkingen:

 1. Als je niet zo vroeg op had moeten staan had het heel wat slechter kunnen aflopen. Fijn dat de buurman kan helpen, en ook prettig dat de fietsen binnen kunnen, is zoveel veiliger.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hai, wat zal je geschrokken zijn.
  Net als jij heb ik ook PTSS en dit soort ervaringen sudderen bij mij nog lang na. Zou het je helpen als je en de poort en de schuur op slot zet, en daarnaast ook de fietsen in de schuur met een hangslot aan elkaar of ergens aan vast maakt. In het (on-)mogelijke geval dat ze toch je schuur in komen dan zijn de fietsen in ieder geval niet zomaar weg te halen.
  Ik hoop dat je je vertrouwen gauw weer terugvind. Grtjs, Astrid C.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel vervelend als iemand (probeert) in je privé ruimte te komen. Gelukkig goed afgelopen deze keer. En top dat het slot is gerepareerd en de fietsen nu binnen staan 's nachts. Hebben de fietsen het ook fijn warm met de winter op komst.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kan me voorstellen dat je hart in je keel klopte, brr zou ik ook hebben. En ook naar dan om je dochter alleen achter te moeten laten dan als jij de krant moet doen. Ik was ook zo vaak terug gekomen. Voelt anders niet goed. Fijn dat de poort nu weer gemaakt is!

  BeantwoordenVerwijderen