zaterdag 9 december 2017

De eerste keer sneeuw

Iets waar ik niet naar uit keek was de eerste keer sneeuw meemaken met bezorgen. Van mij mocht dat moment heel lang duren. Vanochtend was het zover.

Ik was een half uur eerder opgestaan, zodat ik tijd had om naar het depot te lopen. Geen overbodige luxe, de sneeuw die al was gevallen was bevroren, en het was goed glad. Ook de kranten waren iets later dan normaal, en ik besloot me er niet meer druk om te maken. Dan maar een week geen bonus voor goed bezorgen.

Om half 6 kon ik zelf weg, en ik kreeg van de andere assistent de tip mee tussendoor een half uur naar huis te gaan om even op te warmen. De wijken waren door de gladheid allemaal op storing gezet, zodat we tot 10 uur de tijd hadden.

Die tijd had ik ook echt nodig, doordat ik helemaal met de fiets aan de hand heb gelopen, ben ik twee keer zolang bezig geweest als normaal. En ook het thuis opwarmen was geen verkeerd idee, halverwege gingen mijn voeten en benen protesteren, ze waren te koud.

Ik weet nu wel, ik ben was al geen fan van sneeuw, maar nu al helemaal niet meer. Gelukkig heb ik morgen vrij, met de vooruitzichten die ze geven :-)

9 opmerkingen:

 1. Zijn je benen wel goed genoeg bekleed? Ik draag nu onder een broek een dikke panty of zelfs thermolegging. Als je even stilstaat kan je met je voeten een vuistmaken beweging maken dat bevordert de doorstroming.
  Zorg er echt voor dat er geen bloot stukje been of pols is.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Idd. Ken ook iemand die pyjamabroek onder broek doet en dubbel paar sokken....
  Suc6 in de kou. En fijn dat je morgen even niet hoeft :-).
  Goed dat je meer tijd krijgt bij gladheid. Dan kun je veilig en 'op tijd' bezorgen.
  W.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ow, misschien ook van die sneeuwdingen voor je schoenen kopen, dat je minder snel uitglijdt. En goede wollen sokken. En zo smorgens vroeg zou ik zelfs een (tweedehands) skibroek over mijn kleren aantrekken. Gewoon een maatje groter zodat je hem als een regenbroek over je gewone kleren aan kan doen.
  Wist je dat er sneeuwbanden voor de fiets zijn? Daarmee heb je meer grip. Een sneeuwband op het achterwiel is erg fijn.Als je dat niet hebt of kan kopen, een andere tip, door de luchtdruk te verminderen krijgt de band optimale grip op gladde wegen. Dus je band beetje leeg laten lopen(niet teveel), dan heeft de band meer grip op de gladde weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn broer liep jaren geleden kranten in de vroege ochtend. Hij deed bij gladheid altijd sokken over zijn schoenen. Dat ging heel goed. Misschien een tip.
  Nic

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben postbezorger en leef dus met je mee :) Het zal je vanochtend ook niet meegevallen zijn. Morgen ben ik weer aan de beurt. Eerst 3 km afleggen naar het depot, dan 3 km naar de wijk. Tussendoor nog een keer heen en weer naar het depot voor de tweede lading post. Er staat op een dinsdag 2 uur 5 voor die wijk, maar als ik niet kan fietsen ben ik die tijd al bijna kwijt aan al het heen en weren. Maar gelukkig geldt bij PostNL: gewerkte tijd = betaalde tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wel heel stoer dat je dan toch de kranten allemaal op de plek krijgt!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben ook een poosje postbezorger geweest, en flinke kou en sneeuw meegemaakt. Als het erg koud was, deed ik een thermobroek aan onder mijn kleding. Die zijn vaak bij de Lidl in de aanbieding. Ook heb ik enkele malen, bij extreme kou, mijn regenbroek er bij aan gedaan. Dat scheelt veel ! En inderdaad, de kindertjes onder de schoenen kunnen ook een uitkomst zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geen kindertjes onder de schoenen uiteraard....ijzertjes....

  BeantwoordenVerwijderen