woensdag 20 december 2017

Kerstkaartjes

Bij de krant wordt al weken uitgezien naar de kerstkaartjes. Wijken worden vergeleken, welke straten zijn goed en welke wat minder?

Persoonlijk keek ik wat minder uit naar de kaartjes. Het leek mij verschrikkelijk om langs de deuren te gaan en op geld te staan wachten. De depothouder had erop aangedrongen dat ik het wel zou gaan doen, als je goed bezorgd kun je makkelijk een maandsalaris extra ophalen. En dat langs de deuren gaan went wel.

Maandag kregen we de kaartjes. Omdat ik er zo tegenop zag had ik dochter gevraagd of ze mee wou gaan. Samen hebben we twee straten gelopen. De reacties waren heel uiteenlopend. Van complimenten over de goede bezorging (gelukkig de meeste), tot iemand die beweerde zijn krant altijd te laat te krijgen,daar klepper ik nu om 6 uur wat harder met de brievenbus, dan hoort hij in ieder geval dat de krant er is (hoezo gemeen gna gna). 
In totaal haalde we 120 euro op. Omdat mijn broer mee gaat met ons oudjaarsuitje en hij ons rijdt en ons 2 dagen later ook weer ophaalt, hebben we de 60 euro die zijn arrangement kost apart gelegd. Dochter en ik namen allebei 30 euro.

Gister hoorde ik dat er kaartjes waren gestolen, en iemand langs verschillende wijken trok. Ik heb mijn zusje gevraagd of ze mee wilde met lopen, we zouden het geld samen delen. We hebben twee lange straten gepakt, en ook nu haalde we 120 euro op. Hier was iedereen heel lovend over mijn bezorging, door één oudere vrouw werd ik zelfs haar belangrijkste bezorger genoemd.
Ik heb van mijn 60 euro 20 euro aan dochter voor haar nieuwe telefoon gegeven, en gistermiddag heb ik een paar nette schoenen voor mezelf gekocht, gewoon omdat het kan. En omdat mijn dagelijkse schoenen er niet meer uit zien.


Vanmorgen werd ik door twee mensen al opgewacht, en kreeg ik nog eens 30 euro. 
Mijn depothouder had gelijk, het went, en je kan een maandsalaris mee verdienen. 
Straks gaan mijn zusje en ik nog één keer op pad met de laatste kaartjes, ik heb éénderde van mijn kaartjes weer ingeleverd voor de gestolen kaartjes van de bezorger van wie ze eigenlijk waren, zo kan hij ook iets extra's krijgen.

5 opmerkingen:

 1. Ik kan me jou gevoel wel voorstellen ,maar je hebt mooie bedragen gekregen en gedeeld lief van je .Wij hebben het ook meegemaakt dat er zg bezorgers langs kwamen ,nu letten we op wie er bezorgd zodat de 5 euro bij de juiste persoon komt .Ik vind die steken zo laag om jullie die het verdienen een hak te zetten
  Gr Elisabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat superlief dat je een deel van je kaartjes weer afgegeven hebt voor die andere bezorger, want het is echt schofterig om die kaartjes te stelen.

  Leuke nieuwe schoenen. :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik ken alle bezorgers van de krant en de reclame.
  Degene die de krant rond brengt s'morgens vroeg heb ik opgewacht en deze krijgt altijd tot nu toe 10 euro,omdat ze alle dagen brengt.
  De reclamebezorgers krijgen 5 euro,omdat die maar 1 x per week komen.
  En ja tegenwoordig moet je opletten wie er aan de deur komt,dat soort lage volk houdt je altijd.
  Ik vind het alleen intens gemeen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet nog goed dat ik langs deuren ging om de Kerstgroeten te geven we deden het nog zonder kaartjes en in het dorp waar we woonden kenden iedereen ons. We hadden het dorp in drieën gedeeld en mijn oudere broer, zus en ik liepen (eigenlijk fietsen), zo zes keer per week de kranten. De Telegraaf en de Volkskrant. Kerst was echt wel een hoogtepunt en kregen ook veel geld met vaak een zak snoep erbij. Heerlijke tijden maar ook wel zwaar in de winter door de regen met veel wind (in de polder) en soms natuurlijk de sneeuw. Achteraf vond ik mezelf er nog te jong voor (basisschoolleeftijd). Nu moet je minstens 15 jaar zijn en terecht. Je hebt een extraatje zeker verdiend en raar dat mensen niet weten wie hun vaste bezorger is, fijn ook dat je aan anderen denkt. Ik gaf van het geld ook cadeautjes aan mijn moeder en andere zusje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb 6 jaar lang de Telegraaf bezorgd. Ik deed de kaartjes altijd gewoon in de ochtend bij de krant. Ik vond het niet prettig langs de deuren te gaan. Enkele leden wachtte mij dan 1 van de ochtenden erna op om een fooi te geven. Mascha.

  BeantwoordenVerwijderen