zaterdag 13 januari 2018

Kinkhoest?

Afgelopen week kregen we het bericht van de moeder van dochters vriendje: vriendje heeft kinkhoest. Ik schrok van het bericht. Dochter was ook al een paar dagen niet zo lekker, ik heb haar ervoor thuis gehouden.

Toen ik op internet informatie ging opzoeken, las ik dat het begint met verkoudheid en griepachtige klachten. Pas na een paar weken komt de hoest erbij, maar vanaf het moment van verkoudheid is het al besmettelijk.
Bij dochter op school is er een kind dat wordt behandeld voor kanker, en dus erg vatbaar is. In plaats dat dochter vrijdag weer naar school ging, heb ik de huisarts gebeld en het verhaal uitgelegd, ik wilde graag dat dochter ook getest zou worden.
De huisarts had er geen bezwaar tegen gelukkig.

Gistermiddag heb ik contact gehad met de school. Ze waren blij dat dochter al thuis was, en totdat de uitslag binnen is mag dochter niet op school verschijnen. Dat lijkt me niet meer dan logisch, kinkhoest is niet alleen voor dat ene kind gevaarlijk, maar ook voor baby's en zwangere vrouwen. Ik ben daar zelf liever ook te voorzichtig mee.

Met de juf van dochter heb ik afgesproken dat ik maandag schoolwerk kom halen, dan kan dochter thuis werken. Donderdag krijgen we als het goed is de uitslag :-)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten