zaterdag 13 januari 2018

Kinkhoest?

Afgelopen week kregen we het bericht van de moeder van dochters vriendje: vriendje heeft kinkhoest. Ik schrok van het bericht. Dochter was ook al een paar dagen niet zo lekker, ik heb haar ervoor thuis gehouden.

Toen ik op internet informatie ging opzoeken, las ik dat het begint met verkoudheid en griepachtige klachten. Pas na een paar weken komt de hoest erbij, maar vanaf het moment van verkoudheid is het al besmettelijk.
Bij dochter op school is er een kind dat wordt behandeld voor kanker, en dus erg vatbaar is. In plaats dat dochter vrijdag weer naar school ging, heb ik de huisarts gebeld en het verhaal uitgelegd, ik wilde graag dat dochter ook getest zou worden.
De huisarts had er geen bezwaar tegen gelukkig.

Gistermiddag heb ik contact gehad met de school. Ze waren blij dat dochter al thuis was, en totdat de uitslag binnen is mag dochter niet op school verschijnen. Dat lijkt me niet meer dan logisch, kinkhoest is niet alleen voor dat ene kind gevaarlijk, maar ook voor baby's en zwangere vrouwen. Ik ben daar zelf liever ook te voorzichtig mee.

Met de juf van dochter heb ik afgesproken dat ik maandag schoolwerk kom halen, dan kan dochter thuis werken. Donderdag krijgen we als het goed is de uitslag :-)

8 opmerkingen:

 1. Ik hoop voor jullie dat het een gewone verkoudheid is en geen kinkhoest. Mijn jongste dochter had als baby van 6 weken kinkhoest. De huisarts bleef maar zeggen dat ze gewoon verkouden was. De kinkhoest heeft ze maar nét overleefd door uitdroging, een dubbelzijdige longontsteking en toen ze in het ziekenhuis lag, kreeg ze er nog een andere infectie bij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Spannend, sterkte! Hopelijk valt het mee :)...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hopelijk geen kinkhoest en kan ze gauw weer naar school. Fijn dat je direct aan haar klasgenootje denkt en actie onderneemt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helpt de DKTP prik niet meer goed tegen kinkhoest?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee kinkhoest en bof kunnen allebei door die prik heen komen, in een lichtere mate dan zonder inenting.

   Verwijderen
 5. Hoe is het met de kinkhoest afgelopen?

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het bleek gelukkig alleen een stevige verkoudheid te zijn :-)

   Verwijderen
 6. Gelukkig maar, want kinkhoest klinkt toch heel naar!

  Groetjes Lily

  BeantwoordenVerwijderen