woensdag 3 januari 2018

Mijn goede voornemen/doel

Ik ben niet zo van de goede voornemens op 1 januari. Want waarom zou je met een idee wachten tot dan? Om het in mijn geval meestal te laten mislukken.

Toch heb ik wel iets bedacht voor dit jaar. Ik wil dit hele jaar, op een paar uitzonderingen na, niks nieuws kopen. Als er iets nodig is, moet het tweedehands. De uitzonderingen zijn een wasmachine (die heb ik ooit tweedehands gehad en dat was een ramp), ondergoed, schoenen voor dochter, en verzorgingsproducten.
Dat ik dit nu heb bedacht, heeft heel veel te maken met een iets vermindert inkomen en de noodzaak een goede spaarpot te krijgen voor het geval van ziekte.

De eerste uitdaging waren de cadeautjes, in januari zijn mijn moeder, mijn broertje,mijn neefje en een vriend jarig. Daarom gingen we vandaag naar de kringloop, gewapend met 25 euro.
Als eerste kwamen we langs de kledingafdeling. Daar zag ik een mooie zwarte winterjas hangen voor mezelf voor 8 euro. Niet heel warm, maar wel netjes. De jas die ik gebruik voor naar de kranten is heel warm, maar door de inkt totaal niet netjes meer. Dochter vond een mooie trui voor 8 euro. We hebben ze allebei genomen, om vervolgens maar snel verder te zoeken naar cadeautjes.

Ik vond voor mijn broertje twee nieuwe puzzels voor 3 euro samen. Mooi, dat was één. Voor mijn moeder heb ik een dvd van haar favoriete serie gevonden voor een euro, en thuis heb ik via scoupy een grote zak koffie goedkoop kunnen krijgen. Voor de vriend heb ik twee natuur dvd's gevonden, bij elkaar 1,50. En voor mijn neefje een puzzel met twee hondjes en een dvd, ook bij elkaar 1,50.

Bij een andere tweedehandswinkel zag ik een hele leuke spaarpot voor mezelf voor 50 cent. En tijdens mijn middagwijk zag ik bij de studentenflat een doos met glazen die gratis werden weggegeven. Ik heb er zes mooie uitgezocht.

Mijn nieuwe spaarpot.

Vandaag ben ik echt enorm goed geslaagd, waar ik heel blij mee ben.

5 opmerkingen:

 1. Wat een leuke spaarpot! Die had ik ook meegenomen voor dat geld. Ik ben met mijn goede voornemen gestart in oktober. Met een loopgroep starten. Heerlijk! Elke week loop ik nu minimaal twee keer hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was een zeer succesvolle dag!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het een leuk streven om niets nieuws te willen kopen. En er is tweedehands hartstikke veel!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben op 27 november gestopt met wijn drinken bij het eten. Het uitgespaarde geld gaat elke maand naar een speciale Feestrekening, voor als ik in 2019 60 jaar wordt en mijn man 65. We hebben een grote familie en we willen dan een leuk feest kunnen geven. Mooi spaardoel en ook nog gezonder ook. Bieke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wasmachine kun je best 2e hands kopen als je weet waar je op moet letten, en dan graag enkel Asko of Miele. Ook schoenen kunnen best 2e hands zou niet weten waarom? Hier een dochter die in jaar bijna 4 maten voorbij schiet dus 2e hands is een uitkomst om het enigzins betaalbaar te houden.

  BeantwoordenVerwijderen