zaterdag 27 januari 2018

Ons jaardoel

Onder het mom van inkomstendaling had ik me voorgenomen dit jaar op een aantal zaken na niets nieuws te kopen.
Dochter is ook mee gaan doen, en zeer regelmatig zijn we bij de kringloop te vinden.

Omdat mijn neefje jarig was wilden we nog even voor iets kleins kijken voor hem, maar ook voor zijn zusje. Omgekeerd doen we dat ook, de jarige krijgt een aantal cadeautjes van dochter en mij, en de ander iets kleins. Niet nodig, maar wel leuk :-)

Voor de kringloop waren we een kwartier te vroeg, daarom zijn we eerst naar de terres des hommes winkel gelopen. Daar vonden we nieuwe leggings voor 50 cent per stuk. Die zijn altijd handig om te hebben. Ook vonden we bij het speelgoed een grote voorraadpot vol met houten en plastic kralen en ook een flinke rol draad voor 2 euro. Dat was mooi voor mijn neefje, die na het uitpakken meteen begon aan armbanden en kettingen voor zijn zusje.

Bij de kringloop zelf haďden we ook weer flink geluk. Ik vond een monopolyspel (het ziet er compleet uit), die mochten we voor 2 euro meenemen. Ik was en ben daar nog steeds zo blij mee, ik weet wat die spellen nieuw kosten, en 2 euro is echt heel goedkoop.
Bij de speelgoedafdeling vonden we een mooie puzzel voor mijn nichtje van haar favoriete zangeressen voor 50 cent. Welliswaar met de oude zangeressen, maar dat zag mijn nichtje niet. Die was dolblij met haar puzzel.

Dochter vond nog twee houten tekenpoppen, die we voor 1,50 mochten meenemen. Die wilde ze heel graag kopen, niet voor zichzelf, maar voor de juf. Normaal koop ik niets voor de school, daar krijgen ze denk ik een budget voor op school. Maar dochter hoopte zo dat zij ook een keer iets mee mocht nemen, dat ik haar voor 1,50 dat plezier niet wil ontnemen. Maandag na schooltijd mag ze ze van mij aan de juf geven.

Ik vond zelf nog een baby born pop, ik gebruik er altijd één als paspop voor mijn poppenkleren, maar de ogen waren al niet mooi meer (ik heb een pop die schattig hoort te zijn nog nooit zo eng zien kijken op foto's) en vorige week was de arm afgebroken. Ook deze is niet helemaal perfect, maar als paspop is dat niet erg. Voor de pop moest ik 3 euro betalen.

Tijdens mijn krantenwijk vind ik ook nog steeds veel mooie spullen, vooral bij de studenten. Afgelopen week vond ik een paar flessen fan.ta zonder suiker. Waarschijnlijk vond iemand die niet zo lekker. Ik heb gecontroleerd of de flessen nog dicht zaten, en dat was zo. Dochter was er erg blij mee, normaal krijgt ze het niet, alleen op vakantie.
Voor de hamster vond ik een nieuw pak zaagsel, en voor een collega een zak kattenbakvulling.
De studenten zetten het vaak in dozen in de algemene hal, later als de schoonmakers komen wordt het in de kliko gegooid.

Tot nu toe gaat het niks nieuws kopen heel erg goed. Ik heb me eigenlijk nooit beseft hoeveel er bij kringlopen te koop is terwijl ik er wel kwam, en hoeveel mensen ook weggooien wat nog goed is.

10 opmerkingen:

 1. Je bent dus een echte Morgenster geworden. Eigenlijk een bijnaam voor mensen die elke morgen gingen zoeken tussen grof vuil.

  Ik probeer altijd eerst bij kringloop iets te vinden en als je geduld hebt lukt dat vrijwel altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ben het helemaal met je eens, denk dat je programma P.aleis voor een P.rikkie, leuk zou vinden. In dat programma krijgt een woonkamer-keuken een make-over met een budget van 250 euro, er wordt ook veel geshopt in kringloop winkels en op marktplaats. Vaker ook leuke spullen voor weinig geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zodra ik iets nodig heb, ga ik altijd eers kijken bij de kringloop. Negen van de 10keer vind ik het wel. Vind ik het niet, dan wacht ik nog even tot een volgende keer, of ga naar een anere kringloop.
  Het is gewoon een sport worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je wel zeker dat die studenten dat echt weg willen doen? Dat ze niet even in het kader van 'nu geen zin om ermee te sjouwen' de boel in het trappenhuis laten staan, en zich nu zitten af te vragen waar die spullen toch gebleven zijn? :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zolang de spullen in een doos zitten met 'take it for free' of 'free stuff' erop, maak ik me daar geen zorgen over :-)

   Verwijderen
 5. Twee euro is echt niets voor een Monopoly spel inderdaad. Wat een fijne vondst zeg!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe gaat het met je? Als stille meelezer geniet ik van je blogs en ben ik benieuwd hoe je 'nieuwe' leven bevalt. Hoop dat je meer rust hebt en geniet!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gaat het allemaal goed? Hoe is het nog afgelopen met de kinkhoest? Groeten Wilma

  BeantwoordenVerwijderen