zaterdag 24 februari 2018

Op zoek naar ander werk

De afgelopen tijd was voor mij een tijd met veel frustratie over mijn werk bij de krant. Het voornemen om geen assistent meer te zijn is niet zo goed gelukt, ik heb me om laten praten om als invaller in te kunnen springen. In de praktijk betekend dat dat ik elke dag gewoon achter de teltafel sta.
Op zich is dat niet het ergste, het gaf mij veel meer frustratie te merken dat al mijn extra gereden wijken niet uitbetaald zijn. Net zoals mijn middagwijk, waar ik nog steeds geen cent van heb gezien, en komende maand ook niet waarschijnlijk.

Tijd om te zoeken naar ander werk. Ik heb de middagwijk al opgezegd, zes dagen per week door weer en wind vrijwilligerswerk doen, daar pas ik voor.

Op internet ben ik op zoek gegaan naar vacatures in de buurt, en al vrij snel werd ik aangenomen als oproepkracht bij een schoonmaakbedrijf. Het was een mooi begin, maar ik wou eigenlijk van de hele krant af. Dus heb ik me ook ingeschreven bij een uitzendbureau waar ik eerder voor heb gewerkt. Ik kreeg vrijdag bericht dat ze waarschijnlijk wel wat voor me hebben voor 36 uur per week.

Ik heb mijn depothouder de keus gegeven dat als ik dat werk kan krijgen, ik of mijn wijk gehalveerd wil hebben (hij is nu al veel te groot, er komt veel nieuwbouw bij), of ik neem helemaal ontslag. Er werd verteld dat beide opties eigenlijk niet kunnen, maar op het moment heb ik daar maling aan, ik moet voor mezelf kiezen en wat beter is voor dochter en mij.

Ik voel me ook een paar dagen al niet helemaal goed, en ben gister naar de huisarts geweest. Ik heb een luchtweginectie. Vanochtend heb ik nog wel geteld op het depot (anders stond de andere teller alleen), daarna ben ik naar huis gegaan en heb ik gezegd dat ik maandag niet kom. Ik ben benieuwd of ik nog mag terugkomen (ik zorg niet zelf voor vervanging), ik zou het niet erg vinden als het niet mag.


6 opmerkingen:

 1. Je moet doen wat jezelf het beste lijkt in deze situatie. Las nog dat er een groot tekort is aan krantenbezorgers in Nederland.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien eens kijken of je geen lid kunt worden van een vakbond. Die helpen mensen met dit soort problemen, kunnen je wellicht helpen om te zorgen dat je alsnog het geld krijgt voor de uren die je gewerkt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het is ook een goede tijd om nu wat anders te zoeken bij de aantrekkende economie.

  Als je in de goede regio zit vind je vast snel iets echt goeds.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat klinkt veelbelovend zeg, 36 uur per week! Wat voor soort werk is dat?

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap dat je werk niet oplevert wat jij ervan hoopt en dat er frustraties zijn. Maar ik werk in de schoonmaak en geloof me daar is ook veel werkdruk en frustratie. Ik begon met werken voor een werkgever op een locatie. Inmiddels zijn dat 2 werkgevers geworden en door contract overnames 4 locaties. Geen klaagzang van mij hoor ,maar wel wil ik graag aangeven dat elk werk zijn voor en nadelen heeft. Ans

  BeantwoordenVerwijderen