zondag 25 maart 2018

Een muis met grote poten

Toen ik kind was, was een muis met grote poten erg populair. Briefpapier, kaartjes, enveloppen. Ik vond die rage toen zelf niks, wat had je nou aan briefpapier waar je niet op 'mocht' schrijven maar in een klapper moest stoppen? Ik gaf mijn zakgeld destijds veel liever uit aan boeken.

Vorige week mocht dochter afzwemmen voor haar vierde zwemdiploma. Ik ging voor een cadeautje kijken bij de kringloop, en zag een klein mapje die propvol zat met spulletjes van die muis, en een grote multonmap gevuld met nog meer spullen. Ik mocht beide dingen meenemen voor 2,50. Ik had geen idee of dochter het leuk zou vinden.

Toen ze na afloop van het zwemmen terug in de kleedkamer kwam met haar diploma heb ik haar het kleine mapje gegeven. Ze vond het fantastisch, allemaal papier en enveloppen. Thuis heeft ze de grote map gekregen, en het liefst was ze de hele avond er mee blijven zitten en bladeren.

Dochter is gister weer mee naar de kringloop gegaan, en heeft een gigantische verzameling van dat spul meegenomen. Vier grote mappen vol, blokjes, nog meer papier en een fotoclip. Ze had maar 10 euro hoeven afrekenen.

Dochter is gister en vandaag de hele dag druk bezig geweest met haar schat. De eerste brieven zijn al geschreven :-)

2 opmerkingen:

  1. Herkenbaar, mijn dochter spaarde ook die blaadjes, en dan op school met elkaar ruilen. Ze is inmiddels 23 en de verzameling blaadjes mocht wel weg. Drie keer raden waar ik nu mijn boodschappenlijstjes op schrijf?!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat leuk dat je dochter er zo blij van wordt en dat ze er de hele dag druk mee is!

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen