zondag 6 mei 2018

Abonnementen...

Dochter en ik hebben een hele tijd de regel gehad dat dochter voor ze een app ging installeren, ze het aan mij moest laten zien. In die regel is een beetje laksheid ontstaan, dochter zegt het wel wat ze installeert, en laat ook zien waar ze mee bezig is als ik het vraag, maar ik zit er niet meer zo bovenop.

Tot ik een vandaag een mail kreeg met de felicitatie voor het afgesloten abonnement á 7,99 per week. Wablief? 8 euro per week, dat kan niet kloppen. Toen ik ging lezen kwam ik erachter dat het om een kleurplaten is van een populaire gekleurde eenhoorn. Dochter...
Ik heb het abonnement maar eerst opgezegd en de app verwijderd, en het er met dochter over gehad waarom dit niet zo handig is.

Ik heb dochters telefoon op mijn mailadres gezet, en daar is ook mijn paypal aan gekoppeld. Normaal moet er een wachtwoord gebruikt worden (waarvan ik heel zeker weet dat dochter hem niet weet), maar bij deze app was dat niet nodig. Gelukkig stuurde ze wel de felicitatiemail, dat scheelt een hoop geld...6 opmerkingen:

 1. Gelukkig kon je hem zo weer opzeggen dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. In de huidige tijd heb je toch weel heel andere problemen dan ik vroeger had. Toen kwamen ze nog aan de deur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Had je dochter niet in de gaten dat de app veel geld kost?
  Ilse

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee dat had ze niet door. Het abonnement werd geactiveerd door een kleurplaat te openen.

   Verwijderen
 4. Wij hebben een soort kinderslot gezet op de tablets van onze dochters. Ze kunnen wel facetimen met vriendinnen, maar niet met vreemden. Ze kunnen niet zelf apps downloaden, daar hebben ze ons voor nodig (met een wachtwoord) en ze kunnen wel boekjes lezen, en spelletjes spelen maar we hebben de internetfunctie ook uitgezet. We vinden ze nog veel te jong om al zomaar al die dingen te doen. (Ze zijn 10 en 8 jaar oud)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Niet zo fraai van de mensen achter die app lijkt me. En een beetje eng ook dat een kind zo gemakkelijk een abonnement kan nemen op die app. Dat mogen ze wel iets moeilijker maken. Goed dat je er achter kwam!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen